Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preșcolarii Grădiniței Dumbrava Minunată au pășit vineri în lumea basmelor

Totul a decurs frumos, ca-n povești, într-un cadru festiv "împodobit" cu cărțile preferate ale copiilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

cartea

Vineri, la Grădinița cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” din Satu Mare a avut loc prima activitate din cadrul celor 12 propuse în cadrul Proiectului educațional “Să citim pentru mileniul III”.

Pusă în scenă de responsabilele cu acest proiect la nivel de unitate, educatoarele Camelia Vagner și – coordonator și Ligia Lazăr – asistent, activitatea s-a concentrat în jurul următoarei idei< unica și cea mai importantă activitate în construirea cunoștințelor cerute pentru un ulterior succes în citire este să le povestești copiilor cu voce tare.

Totul a decurs frumos, ca-n povești, într-un cadru festiv “împodobit” cu cărțile preferate ale copiilor. “Personalități citesc pentru copii”, așa s-a numit activitatea de vineri dimineața. Scopul ei a fost conștientizarea în rândul celor mici a importanței cititului cu voce tare și familiarizarea lor cu conținutul unor povești specifice vârstei lor. 40 de prichindei din Dumbrava Minunată s-au simțit minunat, au ascultat cu zâmbetul pe buze povestea și au avut și multe de învățat. Prichindeii au fost nimeni alții decât preșcolarii grupelor mijlocie A și B, grupa Steluțelor îndrumată de educatoarele Viorica Șimonca și Ruxandra Csengheri și mijlocie B – grupă îndrumată de educatoarele Ligia Lazăr și Bianca Ardelean.

Povestitorul a fost de această dată directoarea grădiniței, Nicoleta Mihali, care sub privirile preșcolarilor a citit povestea populară “Turtiță”. În final, i-a îndemnat pe copii să iubească lectura, să încerce să descopere tainele literelor, să știe că educația este cu siguranță cheia spre succes.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns