Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colaborarea cu China nu încalcă acordurile României cu UE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Andrei Gerea: Respectăm principiile UE
Andrei Gerea: Respectăm principiile UE

Niciunul dintre acordurile pe care România le va încheia cu partea chineză, cu ocazia Forumului Economic China – Europa Centrală și de Est de la București, nu va încălca acordurile pe care le avem cu Uniunea Europeană, a afirmat duminică ministrul Economiei, Andrei Gerea.

“În toate acordurile pe care noi le facem și le semnăm cu China sunt menționate foarte clar toate elementele care țin de apartenența României la Uniunea Europeană. Adică nimic din ceea ce se va semna sau se va discuta nu va încălca principiile și acordurile semnate de România cu Uniunea Europeană”, a declarat Gerea în timpul unei vizite în localitatea argeșeană Ștefănești.

Afirmația a fost făcută în contextul informațiilor referitoare la o circulară transmisă de Bruxelles celor 28 de state membre ale Uniunii Europene prin care sunt stabilite două obiective majore privind relațiile cu China.

Potrivit RFI, citat de Agerpres, primul obiectiv este ca orice negociere bilaterală cu această țară să nu treacă peste liniile directoare de negociere stabilite la nivel comunitar, iar al doilea obiectiv este ca statele membre să informeze Bruxellesul în legătură cu eventualele acorduri încheiate cu China.

Un purtător de cuvânt al comisarului european pentru comerț, Karel De Gucht, a declarat ulterior că nu există o problemă a Comisiei Europene în legătură cu forumul China — Europa Centrală și de Est, care se va desfășura la București, dar consideră că este important ca în relațiile lor cu țări terțe statele membre să vorbească pe un singur glas și să-și coordoneze răspunsurile la nivelul UE în cazul politicilor care sunt coordonate la nivel comunitar, precum comerțul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns