Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În Satu Mare vin la iernat cârduri de ciori din Ucraina

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Ciorile din Satu Mare reprezintă o problemă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru municipalitate. Cetăţenii sunt deranjaţi vara în special în Grădina Romei, iar municipalitatea este obligată să sperie aceste păsări venite în număr mare la iernat din Ucraina.

Faptul a fost subliniat recent de dr. Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare. Edilul şef a menţionat că în parte s-a rezolvat problema croncănitoarelor în Grădina Romei. În primăvară au fost distruse cuiburile, fapt ce a condus la existenţa unui număr scăzut de pui, implici de exemplare autohtone.

Pentru a se putea vorbi despre reuşită, primarul Coica este convins că bătălia cu ciorile va continua probabil mai mulţi ani. Şi la primăvară se vor distruge cuiburile, fapt ce va ţine sub control populaţia de ciori care se va naşte.

Cât priveşte ciorile sosite deja din Ucraina pentru iernat, acestea vor fi obligate să se îndrepte spre groapa ecologică de la Doba. Cea pe care multe dintre ele o cunoşteau la Satu Mare nu mai reprezintă atracţie şi nici sursă de hrană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns