Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Silvan Stăncel şi Ovidiu Scridon au cântat la Satu Mare pentru prima oară

Silvan şi Ovidiu la conferința de presă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Silvan şi Ovidiu la conferința de presă
Silvan şi Ovidiu la conferința de presă

Ieri la ora prânzului a avut loc la Sala Studio a Teatrului de Nord conferința de presă şi lansarea CD-ului “Blondă sau Brunetă” de Silvan Stâncel, respectiv a cărții de poezie “Portretul unui gând” de Ovidiu Scridon. Cei doi muzicieni s-au aflat pentru prima oară la Satu Mare, concertul lor făcând parte dintr-un turneu național a cărui precedentă etapă a fost Aradul şi următoarea va fi Oradea.

Silvan şi Ovidiu au povestit ziariştilor istoria duetului lor scenic, care s-a născut acum 4 ani dintr-o prietenie mai veche şi a dus la concerte în toată țara şi în mai multe țări europene şi chiar în Statele Unite. Programul lor inedit îmbină mai multe genuri muzicale, precum chitara flamenco, chitară clasică, pop, folk, jazz, tradiţional şi fusion. Muzica se combină uneori cu poezia recitată şi acompaniată chitaristic, iar Silvan se pricpee să transforme chitara în instrument de percuție. Instrumentele folosite sunt chitarele acustice, flamenco sau clasice, ukulee, cajon, muzicuțe şi alte mici instrumente de percuţie.

Repertoriul este semnat Silvan Stâncel şi Ovidiu Scridon, însă cuprinde totodată prelucrări şi adaptări după piese celebre. Una dintre caracteristicile importante ale spectacolului este gradul mare de improvizaţie chitaristică şi ritmică, ceea ce face ca fiecare concert să fie unic şi diferit. Textele cântecelor din repertoriu sunt în limba română, engleză, franceză, ebraică și spaniolă. Multe din poeziile lui Ovidiu au devenit texte de cântec, artistul mărturisind că versurile le-a scris deodată cu muzica şi cu o linie muzicală în subtext. Volumul “Portretul unui gând” s-a bucurat de un succes remarcabil pentru o carte de poeme. De cealaltă parte, albumul lui Silvan Stăncel, editat la Braşov şi conținând 15 piese, a fost o revelație – prin conținutul său foarte complex din punct de vedere muzical – pentru o lume a folkului adesea înțepenită în tiparele ei.

Silvan Stâncel s-a născut la Alba Iulia şi cântă la chitară de la 17 ani. Stilurile pe care le abordează sunt flamenco, chitară clasică, folk, pop, tradiţional și fusion. Ovidiu Scridon s-a născut la Târnăveni. În 1996, una din piesele lui este declarată oficial Imnul studenţilor din România. Face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul „Într-o zi…”, album ce se bucură de un mare succes. După o perioadă în mass-media, revine în activitatea concertistică în ultimii ani, cu acelaşi spirit inventiv şi sensibil.

Concertul celor doi a avut loc aseară în aceeaşi locație, impecabil amenajată pentru un asemenea eveniment.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns