Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Studiourile Disney au înregistrat în 2013 încasări record de peste 4 miliarde de dolari

Studiourile Disney de la Paris
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Studiourile Disney de la Paris
Studiourile Disney de la Paris

Studiourile Disney au reuşit pentru prima dată în istorie să depăşească în 2013 pragul încasărilor de 4 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

Studiourile Disney îşi stabilise anterior un nou record, la jumătatea lunii noiembrie, când, cu ajutorul filmului “Thor: The Dark World”, au depăşit precedentul record de 3,791 miliarde de dolari stabilit în 2010, informează variety.com.

Graţie filmului “Iron Man 3”, Disney a devenit, în iulie, primul studio major care a obţinut în acest an încasări de 1 miliard de dolari în box office-ul domestic (pentru al optulea an consecutiv). Disney a ajuns, în august, la încasări de 2 miliarde de dolari în box office-ul mondial – o performanţă reuşită pentru al patrulea an consecutiv.

“Frozen” a avut premiera în America de Nord, miercuri, iar “Saving Mr. Banks” va fi lansat în cinematografele nord-americane pe 13 decembrie. Cu aceste două pelicule, Disney are toate motivele să creadă că anul 2013 va fi un an în care va stabili noi recorduri.

Între timp, “Thor: The Dark World” a reuşit deja să obţină încasări de 552 milioane de dolari în doar o lună de la lansare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns