Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hramuri romano-catolice la sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria

Biserica Maicelor Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biserica Maicelor Satu MareCultele de rit latin sărbătoresc Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria în ziua de 8 decembrie, iar cele de rit bizantin în 9 decembrie, dar indiferent de data simbolic aleasă, conceperea Născătoarei de Dumnezeu reprezintă momentul de început al Noului Testament.

Cu acest prilej, trei biserici din Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare își sărbătoresc hramul, fiind vorba de Biserica Maicelor Milostive din Satu Mare, biserica Neprihănitei Zămisliri, de la Seini și Capela Mănăstirii de la Ardud. La Satu Mare slujba festivă a bisericii consacrate Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria va fi oficiată duminică, 8 decembrie, seara, de la ora 18, de către părintele Seffer Dániel, protopop de Ugocea. Tot părintele Seffer condoce și meditațiile triduum-ului aflat în desfășurare, în zilele de joi, vineri și sâmbătă. Slujbele de pregătire spirituală încep și ele zilnic de la ora 18.

La Seini hramul va fi prăznuit luni, 9 decembrie, slujba festivă începe la ora 11 și va fi oficiată de părintele Ioan Roman, protopopul romano-catolic de Baia Mare.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Părintele protopop Mihai Feher, la ceas aniversar

ZI DE BUCURIE

Părintele protopop Mihai Feher, la ceas aniversar

Părintele protopop Mihai Feher, al Protopopiatului Oaș, județul Satu Mare, și-a celebrat ziua de naștere. Acesta a împlinit frumoasa și venerabila vârstă de 75 de primăveri, iar atât credincioșii pe care i-a păstorit până la pensionare, cât și preoții, respectiv actualul protopop de Oaș, Marcel Malanca, i-au adresat cele mai frumoase urări.