Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prima înfrângere pe propriul teren

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 58-80 (30-35), în Liga Naţională de baschet feminin

baschetBaschetbalistele de la CSM Satu Mare au jucat sâmbătă acasă împotriva formaţiei CSU Alba Iulia, într-un meci ce a contat pentru etapa a 11-a. Albaiuliencele şi-au păstrat statutul de favorite şi s-au impus fără probleme, câştigând toate sferturile.

Însă trebuie să menţionăm că sătmărencele s-au descurcat foarte bine în primele 20 de minute. Asta având în vedere că CSU are un lot cu jucătoare valoroase. S-a jucat de la egal la egal, ba mai mult, CSM a şi condus cu 25-24. A urmat însă partea a doua, mai exact sfertul trei pe care oaspeţii l-au câştigat cu 23-9. Aici, CSM a pierdut o jucătoare foarte importantă din defensivă. Cristiana Cutaş a acumulat 5 greşeli personale, astfel că a fost eliminată. În ultimele 10 minute, pe urmele Cristianei a luat-o şi Tabytha Wampler. Meciul s-a încheiat într-un mod inedit, moment în care cei 200 de spectatori au explodat şi au aplaudat-o pe Kortni Jones. În ultima secundă, americanca a aruncat de la mijlocul terenului, punctând astfel pentru încă trei puncte. Pe sferturi CSM – CSU: 16-19, 14-16, 9-23, 19-22.

Jucătoarea cu cele mai multe puncte ale echipei antrenate de Petru Eleş a fost Eniko Laza. În 37.42 de minute a avut 4/7 la aruncările de la două puncte, 3/4 la trei puncte şi 1/1 la linia de pedeapsă, pentru un total de 18 puncte. Mai departe: Andreea Orosz – 16 puncte, Tabytha Wampler – 11, Kortni Jones – 9, Bianca Voica – 4.

Pentru CSM Satu Mare a fost prima înfrângere pe teren propriu din actualul sezon. E drept, CSU Alba Iulia este prima formaţie puternică care a ajuns în sala LPS. CSM a câştigat acasă cu Braşov, Nova Vita şi Universitatea Cluj. Celelalte 7 etape le-a jucat pe teren străin.

Petru Eleş: “Nu cred că primul 5 al nostru a fost mai slab decât al lor ”

eles“A fost cum ne aşteptam. Vreau să felicit echipa din Alba Iulia pentru această victorie meritată şi care a fost pusă la îndoială, poate, doar în primele 20 de minute când am avut încă picioare proaspete şi puteam să jucăm cu primul 5. S-a văzut diferenţa valorică dintre cele două echipe. Nu cred că primul 5 al nostru a fost mai slab decât primul 5 al lor. Însă nu puteam să dăm acelaşi randament cu o echipă care are 10 jucătoare de acelaşi nivel”, ne-a declarat imediat după meci, antrenorul sătmărencelor, Petru Eleş. CSM a început meciul cu Orosz, Laza, Jones, Wampler și Cutaș pe teren, iar CSU cu Toma, Whittington, Salley, Părău și Cadjo.

Sătmărencele se pregătesc acum pentru meciul contând pentru etapa a 13-a. Pe acesta îl vor juca tot acasă, miercuri de la ora 13.00 cu Rapid Bucureşti. Menţionăm că întâlnirea dintre cele două formaţii a fost reprogramată la cererea clubului Rapid. Apoi, pentru etapa a 12-a, CSM va juca sâmbătă în deplasare unde va întâlni campioana României, ICIM Arad. Va fi ultimul meci pentru CSM din acest an.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns