Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Percheziţii la mai multe bijuterii din Satu Mare

Peste 200 de percheziţii sunt în derurare pe teritoriul Românie, inclusiv în judeţul Satu Mare. Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu aur.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CAPTURA BIJUTERIIPeste 200 de percheziţii sunt în derurare pe teritoriul Românie, inclusiv în judeţul Satu Mare. Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu aur.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Gărzii de Coastă, au procedat, în data de 10.12.2013, la efectuarea unui număr de 225 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe din România, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 91 de persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă şi comercializare pe teritoriul României a produselor supuse marcării, fără a fi marcate,” se arată într-un comunicat de presă DIICOT.

 

Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au început urmărirea penală faţă de un număr de 91 de învinuiţi, în cauză existând suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2013, pe raza judeţului Constanţa s-a constituit o grupare infracţională organizată, structurată pe două paliere, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia.

 

Această grupare, a fost constituită la iniţiativa învinuitului B.S, cetăţean turc, care deţinea o firmă de transport internaţional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România cât şi pe alte rute internaţionale.

 

” Necesitatea constituirii acestei grupări, a rezultat din intenţia infracţională a unor mari vânzători de bijuterii din aur, din România şi Europa, de a primi fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale şi accize), dar mai ales neevidenţiate şi nedeclarate către autorităţile fiscale ale statului, în vederea creării posibilităţii comercializării lor „la negru”, cantităţi foarte mari de bijuterii din aur, care erau astfel nedeclarate şi vândute ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA şi impozit pe profit), prin magazinele deţinute de mai multe societăţi comerciale din România şi alte ţări din Europa.

 

Activitatea infracţională a grupării infracţionale organizate se realiza pe două paliere.

 

Astfel, bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei aparţinând învinuitului B.S, pe bază de comandă făcută de diferiţi bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia. După introducerea în ţară, bijuteriile erau depozitate/ascunse în spaţii special amenajate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuşi, care folosindu-se de mai multe autoturisme special modificate în ceea ce priveşte constituirea unor spaţii disimulate, le transportau în România, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia şi Macedonia, către diferite magazine de bijuterii şi colectau sumele de bani aferente comenzilor.

 

Totodată, membrii grupării infracţionale desfăşurau şi o activitate inversă, de colectare a bijuteriilor declasate şi de transport în Turcia, la schimb pentru bijuterii noi sau contra cost iar în urma topirii lor erau folosite în procesul de producţie de către bijutierii turci. Această activitate era derulată, de asemenea, nu numai pe teritoriul României, ci şi pe teritoriul altor state (Serbia, Polonia, Ucraina, Austria, Italia, Ungaria, Germania, ş.a.).

 

Până în prezent au fost ridicate aproximativ 60 Kg. bijuterii din aur. Cea mai mare cantitate identificată la un transport intern a fost de aproximativ 20 kg.

 

La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Alba vor fi aduse în vederea audierii un număr de 100 persoane” se arată ân comunicat.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Astia mai platesc si impozite imense pe langa contrabanda ,DAU DE LUCRU LA CATIVA OAMENI,DAR SACOSARII care vand prin institutii,au salarii de femei de servici si construiesc palate ,fara niciun stress,fara impozit !!!!!APROPPO!RROMII CARE -SI ETALEAZA AURULLA EI AU DOBANDIT LEGAL?CE IMPOZIT PLATESC RROMII PE PALATE ,MASINI LUXOASE SI TONELE DE AUR?

Lasă un răspuns

LOCOMOTIVĂ ÎN FLĂCĂRI

Avea 19 vagoane cu ţiţei între Supur şi Acâş

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, în jurul orei 01.00, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje formate din 12 cadre militare pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la generatorul de curent a unei locomotive, parte a unui tren marfar, aflată la ieşirea din localitatea Supur.