Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Am trăit s-o vedem şi pe asta: o grupă de copii a Olimpiei este antrenată de o femeie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

antrenor-700x413De la început vrem să precizăm că nu avem nimic împotriva femeilor. De-a lungul timpului au dovedit că pot îmbrătişa, şi pot practica cu succes, diverse profesii, chiar şi pe cea de antrenor de fotbal. Dar întâmplarea de duminică de la sala de sport de la Traian Vuia ne-a cam pus pe gânduri.

La turneul organizat duminică, pentru fotbalişti copii născuţi în anul 2003 sau mai mici, a participat şi echipa Olimpiei. Echipa a fost condusă de pe margine de Adrian Farcaş, fost jucător în Liga IV-a, taximetrist în momentul de faţă. După meciurile din grupă Farcaş a dispărut subit de la sală iar la jocurile următoare copiii au fost îndrumaţi de pe margine de o doamnă al cărui nume nu îl cunoaştem. Cu succes pentru că, dacă în grupe Olimpia a suferit două înfrângeri, în jocurile următoare, cu doamna în postura de antrenor, echipa a câştigat ambele meciuri disputate.

Întâmplarea pe care am relatat-o mai sus ar putea părea amuzantă multor cititori. Dar nu este. De ce? Duminică am văzut, în mod concret, grija şi preocuparea conducerii Olimpiei faţă de grupele de copii. De viitorul clubului. Care grijă, simplu de constatat, lipseşte cu desăvârşire. Dacă la juniori A şi B lucrurile stau bine, echipele fiind conduse de profesionişti, la celelalte grupe este jale mare. De regulă, echipele de copii ale Olimpiei, sunt ciuca bătăiilor în competiţii, înfrângerile la 10-15 goluri diferenţă, fiind frecvente. Cum se explică această stare de lucruri? Simplu. Echipele sunt conduse de neprofesionişti, de oameni care nu au lucrat în viaţa lor cu copiii, fără un minimum de cunoştinţe pedagogice sau legate de profesia de antrenor de fotbal. Nu ştim cum au ajuns aceşti oameni să lucreze pentru Olimpia. Cine şi ce i-a recomandat? Se zice că de fapt grupele de copii sunt ale lui Tiberiu Csik şi că ele sunt pregătite de interpuşi pentru că principalul Olimpiei este prea ocupat cu echipa mare. Nu ştim dacă aşa este, dar ar fi regretabil să avem dreptate. Mai ales că vreo 4-5 foşti fotbalişti ai Olimpiei, din cei cu nume, cu experienţă şi cu carnet de antrenor, şi-au exprimat dorinţa de a pregăti şi ei o grupă de copii. Dar, inexplicabil, au fost refuzaţi preferânu-se în locul lor tot felul de neaveniţi. Apoi, la starea de lucruri a contribuit şi baza sportivă. Cu alte cuvinte, de condiţiile de pegătire. Practic inexistente în momentul de faţă. Iar dacă n-ar fi cotizaţiile părinţilor …

Închei amintindu-vă că pe parcursul acestui an, inclusiv într-o emisiune televizată difuzată pe postul Informaţia TV, domnul Dan Băbuţ, preşedintele clubului, a promis o mulţime de lucruri pentru echipele de copii şi juniori ale Olimpiei. A promis….

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

23 de comentarii

  1. Buna seara tuturor.. in primele mele randuri vreau sa multumesc persoanei care a scris articolul in care apar lucruri neadevarate despre mine.. Domnule iti multumesc mult pentru ca ai fost asa de treaba si mi-ai scris numele si evident pentru parerea ta.. la tot ce este scris vreau sa am si eu o replica simpla.. : “ Ferice va fi de voi când.. vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră ! „ ( Matei 5 : 11 ) , mai exact , eu personal am sufletul impacat ca ceea ce fac , fac cu toata dragostea si din tot sufletul meu.. ca si pentru copilul meu.. insa din pacate sunt persoane care nu stiu sa aprecieze , respecte.. munca,dedicarea mea fata de acesti copii.. ( deaia merge Romania , tara asta asa de bine! pentru-ca sunt asa de multi binevoitorii evident in ghilimele spus.. )
    Atat mai vreau sa scriu : Dumnezeu sa aiba mila de fiecare ! ( fiecare vom da socoteala pt.bine , pt. rau in fata Lui Dumnezeu.. )
    08.01.2014 & 22:14

  2. Draga Stivo fraza cu “rugucitu” esti o rusine pt tara asta sau dormi într un pat cu antrenorul ca nici el nu stie bine romaneste.Cred ca acest cuvânt “a ruguci” ti a rămas in minte din perioada in care luai ore de atletism de la domnul Bubu(in special la dusuri) si tind sa cred ca si in vocabular esti la fel de elastica datorită acelor ore asidue de antrenament din aceea perioada.

  3. mai “suedezule” n-ai inteles nimic. precis ca tu esti din galeria aia care behaie aiurea. mai citeste comentariul si cu proxima ocazie dute si pe la meciuri sa o cunosti pe doamna. am spus mai elegant ceea ce au repetat vehement ceilalti….eu nu sunt lingau si nu iau…eu dau…am dat mai mult ca tine pentru sport….din salariu fara sa stie nevasta….sa fii iubit !

  4. sunt o mama al unui copil antrenat de domnul antrenor Adrian Farcas si sunt foarte multumita de dansul nu inteleg cum anumite persoane care nu au nici o treaba cu fotbalul pot sa scrie asemenea lucruri despre dansul si mai vreau sa va anunt ca domnul Farcas nu este taximetrist ci este antrenor si profesor de sport , nu suntem ciuca bataiilor cum se spune .

  5. Buna pt.toti cei care si-au dat cu parere.
    Eu sunt un parinte al unuia dintre copii care face parte ,CU MANDRIE ,din echipa sus mentionata.Tin sa va anunt,ca in primul rand,antrenorul echipei,sus mentionate este profesor de educatie fizica ,cu facultatea si masterul facut,profeseaza ca si profesor de educatie fizica,NU ESTE ANGAJAT CA SI ANTRENOR LA NICI O FEDERATIE,deci nici salar nu primeste,pt.antrenamente.Da ,mai sunt si oameni in ziua de azi,care fac ceea ce fac,din placere,pasiune si dragoste pt.copii.Multi v-ati dat cu parerea,citind doar articolul,fara sa stiti,sa cunoasteti,partea cealalta a monedei,va dati cu parere,calcati omul,aruncati cu noroi dupa niste oameni,care isi dau sufletul din ei,ca sa fie bine.Nu cunoasteti Omul,in sine,nu-i cunoasteti caracterul,nu stiti nimic depre El,important este pt.voi toti,ca ati gasit pe cineva,care, la momentul de fata, se poate linsa,se poate ruguci,se poate scuipa.Vi sa oferit pe tava,un om oarecare,si profitati de ocazie sa va descarcati frustrarile personale,de fiecare zi,pe cineva,pe care nici macar nu cunoasteti.Calcati un om ,despre care nu stiti,ce face,cum face.
    Comentariile facute,arata din pacate ,nivelul de inteligenta scazuta,a fiecaruia,pt.ca judecati fara sa va informati.Ar trebui sa va informati inainte sa va faceti de rusine,cu parerile voastre inteligente.
    La final,doar atat…….concluzia mea(poate si al altora) articolul arata lipsa de profesionalism,lipsa de omenie,lipsa de informatie,……plina de ura si undeva un pic de razbunare personala,profitand de ocazia data…………parerea este a mea…

  6. imi dau seama dupa articol ca copiii antrenati de csik o sa invete si tainele taximetriei?? oau doi iepuri deodata ,viitorul taximetriei suna bine,ce circ ,doamne fereste,ce tara,doamne fereste ,ce antrenor ,doamne fereste,ce babut ,mai asta saracu i nevinovat.

  7. de miine copilul meu nu mai merge la acest club sau mai ales la acest antrenor care isi bate joc de copii parinti etc,el nu stie ce eforturi facem sa-i platim cotizatia ??o sa merg si o sa-i spun in fata vreo doua vb si o sa mai iau legatura si cu alti parinti.

  8. din pacate situatia asta are vechime si nu este primul caz.in al doilea rind nu se prea vorbeste romineste la antrenamentele domnului csik.daca ai ghinionul ca copilul tau sa nu stie nici o boaba maghiara sigur nu o sa stie cind e urmatorul antrenament.din pacate pina cand la olimpia vor fii conducatori de genul STEVE WONDER SAU RAY CHARLES nu va fii nici o schimbare

  9. pai mai oameni buni.., nu-mi vine sa cred ce aud,acest mare antrenor csik,bineinteles in ghilimele mare sa aibba atitea grupe de copii? poi copiii de aia joaca prin judet si aduce jucatori expirati si batrini ca si balau si tinerii merg pe la oar sau oarasu nou rusine lui babut ,tibi csik

  10. ce meciuri derby erau in anii 70-80 olimpia satu mare-minerul(fc) baia mare.rivalitate maxima,am fost si la satu-mare cind a intrat in divizia A eram copil.jucau bathori,kaizer,hateganu…..antrena gigi staicu.Erau la moda si niste genti din piele, pe care scria Olimpia.O tempora!!

  11. Domnul Dan Babut a promis multe lucruri si la echipa mare si la juniori…si s-a ales praful ! Manageriatul clubului este dezastruos si din pacate sta intr-un singur om,stim cu totii care este ala ! Babut e o marioneta de-a lui Stef,atat ! cat despre grupele de juniori,ar fi multi fosti jucatori sau oameni de pe langa echipa care am dori sa antrenam si noi,sa avem un venit…nu sa vina paduchi care nu au stiut nici sa de-a drept in minge si care sa execute ordinele lui Tibi Csik care are 4-5 grupe de juniori si isi insuseste banii de la parinti! Si bani multi… Si atunci ne intrebam…ce jucatori sa vina din spate?? Despre ce proiect vorbeste Coica si Stef cand spun ca doresc doar jucatori din Satu Mare?? hai sa fim seriosi!! In Satu Mare…nu se mai naste repede un fotbalist nici macar de liga a 2-a…sa nu zic mai rau ! Rusine sa le fie celor care sunt in momentul de fata la conducere !! Rusine nenorocitilor!

  12. ar fi bine ca si cei care lucreaza sau se pretind antrenori si profesori de sport sa fie atat de pasionati si sa puna atata suflet ca aceasta mamica. daca un sfert din satmareni ar avea atitudinea acestei doamne am avea alte rezultate, fara a fi nevoiti sa invocam lipsa conditiilor, am avea mai putini copii mofturosi si cacaciosi. se spune ca un prost care merge inainteaza mai mult decat un destept care sta. cunosc multi microbisti care au mai multe cunostinte de specialitate si cultura sportiva decat multi inchipuiti care “au diploma”. BRAVO T!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Tillinger, titular la under 17

Asculta acest articol Convocat la naţionala de juniori sub 17 ani a României, fotbalistul sătmărean Daniel Tillinger a fost titularizat