Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Videoconferinţă cu prefecţii pe tema Sărbătorilor

Prefectul si reprezentanti ai institutiilor subordonate MAI au participat la o videoconferinta
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prefectul si reprezentanti ai institutiilor subordonate MAI au participat la o videoconferinta
Prefectul si reprezentanti ai institutiilor subordonate MAI au participat la o videoconferinta

Marţi 17 decembrie a avut loc o videoconferinţă la care au participat Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Florea Oprea, Secretar de Stat în cadrul MAI şi Cătălin Constantin Chiper, Secretar de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul MAI.
În Sala Mică de Şedinţă a Prefecturii, locul desfăşurării videoconferinţei au fost prezenţi Prefectul dr. Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, chestorul Liviu Tăut-adjunct al şefului IPJ Satu Mare, reprezentanţi ai Prefecturii şi ai instituţiilor subordonate MAI.
Ministrul Radu Stroe a cerut tuturor reprezentanţiilor structurilor MAI să fie pregătiţi pentru a oferi siguranţă cetăţenilor în această perioadă. El a cerut maxim de atenţie în caz de ninsori astfel încât autorităţile abilitate să poată răspundă promt pentru a proteja siguranţa populaţiei. El a precizat că doar la sfârşitul săptămânii trecute 30 de persoane au murit în accidente rutiere la nivel naţional. El a precizat că Poliţia trebuie să fie vigilentă pentru a combate furturile, tâlhăriile, specula şi comerţul neautorizat cu materiale specifice acestei perioade.

Ministrul a rugat persoanele care vor participa la manifestaţii publice să ceară aprobarea legală pentru organizarea acestora şi a rugat participanţii să evite violenţa.
Florea Oprea a anunţat că analizele preliminare relevă reduceri în acţiuni de natură criminală atât in zone urbane cât şi locale. El a mai afirmat că agenţiile de apărare a ordinii publice trebuie să se comporte exemplar şi să fie un reper social.
Secretarul de Stat a spus că trebuie intensificate acţiunile de identificare a celor care încalcă legea. El a sfătuit cetăţenii care pleacă în vacanţă în această perioadă să nu lase cheile de la casă sub preş şi nici bileţele care le anunţă absenţa în uşă.
El a afirmat că trebuie găsite măsuri împotriva şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului şi a celor care depăşesc viteza legală. De asemenea trebuie acordata o mare atenţie la plata pensiilor pentru  ca banii să ajungă la beneficiari.
Cătălin Chiper a spus că Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia măsuri pentru prevenirea incendiilor mai ales în cazuri în care se folosesc instalaţii de încălzire improvizate.
El a mai spus că populaţia trebuie informată în legăturile cu măsurile ce trebuiesc luate când se pleacă în vacanţă. Deasemenea trebuie acordată atenţie la locurile unde se vor desfăşura focuri de artificii şi să se asigure condiţii de cazare pentru persoanele fără adăpost.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns