Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Concursul “Viață pentru mediu” și-a desemnat câștigătorii la nivel de județ

Concursul Viata pentru mediu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

DSCF6865Concursul teoretic județean din cadrul celei de-a VIII-a ediții a Programului internațional de educație ecologică „Viață pentru mediu, viață pentru om” s-a desfășurat în data de 14 decembrie, la Satu Mare. La actuala ediție s-au înscris 109 instituții de învățământ din județele regiunii NV, respectiv din județul Szabolcs Szatmar Bereg.
    La nivelul județului Satu Mare au concurat 41 de instituții de învățământ din care 27 gimnazii şi 14 licee.

În deschiderea concursului, Elisabeta Bekessy, director la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, a prezentat un istoric al celor șapte ediții ale programului. Coordonarea concursului a fost asigurată de Adriana Culda, șef serviciu la APM.
Echipajele au trebuit să facă față testelor teoretice, probele de concurs fiind  diferențiate pentru gimnaziu și liceu. Ele au cuprins în esențăȘ test grilă, test cu alegere variantă ”adevărat”/”fals”, test fulger de asociere, precum și o probă surpriză.

În urma deliberării juriului, format din Elisabeta Bekessy, președintele juriului, Andreea Csatari şi Mirișan Ramona, ambele specialiste în cadrul APM,  Marcel Mărculescu, manager SC Alpin și reprezentantul în teritoriu al partenerului național CCR Logistic România SRL, clasamentul  la nivel de gimnaziu şi liceu a fost cel de mai jos.

La gimnaziu s-au clasificat în ordine< Școala Gimnazială “Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare, Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Turț, Colegiul Național “Ioan Slavici”, mențiune Școala Gimnazială Tășnad, Colegiul Național “Doamna Stanca”.

La liceu, locul întâi a fost ocupat de Liceul Romano-Catolic “Ham Janos”, locul doi de Liceul Reformat, locul trei de Liceul teoretic Negrești Oaș, iar mențiune au primit Liceul Tehnologic ”G. Barițiu” Livada și Colegiul Național “Ioan Slavici”.

Toate echipajele de la cele 41 de instituții de învățământ au primit diplome de participare iar ocupanții locurilor 1, 2, 3, 4, 5 au primit echipamente sportive asigurate de firma CCR Logistic, reprezentată de Sorin Pârcălabu.

Câștigătorii locurilor 1, 2, 3 ale etapelor județene de la secțiunea gimnaziu, respectiv liceu, vor participa la concursul internațional care se va organiza în municipiul Satu Mare în preajma Zilei Mondiale a Mediului marcată pe 5 iunie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns