Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Stephen Hawking oferă 5 sfaturi celor care vor devină genii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Renumitul om de ştiinţă Stephen Hawking, oferă în autobiografia sa,  5 sfaturi nu tocmai ştiinţifice celor care vor să devină genii.

Primul sfat este să nu depui prea mult efort la şcoală

Hawking susţine că în anii în care studia la Universitatea Oxford, atitudinea predominantă în rândul studenţilor era anti-muncă. Acesta a calculat cam câte ore a învăţat în cei trei ani de facultate. În total au fost 1.000 de ore, adică cam o oră pe zi.

 

Al doilea sfat este să nu ratezi orice oportunitate, chiar dacă nu este neapărat interesantă pentru tine

În tinereţe era foarte plictisit de orice şi nu considera că merită să depună vreun efort. Acest lucru s-a schimbat odată cu îmbolnăvirea sa. A realizat că viaţa merită trăită şi că sunt o mulţime de lucruri pe care vrea să le facă înainte să moară.

 

Al treilea sfat este să nu te complici prea mult

Vocabularul utilizat în autobiografia sa nu este întocmai academic. A renunţat la un limbaj foarte complicat, pentru a fi uşor de citit şi de înţeles pentru oricine.

 

Al patrulea sfat este să te distrezi

Hawking este cunoscut pentru personalitatea sa jovială. Nu ratează nici un moment pentru a pune pariuri, pe care de cele mai multe ori le câştigă.

 

Ultimul sfat este de a nu pierde niciodată speranţa

Hawking a fost diagnosticat cu tulburarea neurodegenerativă cunoscută sub numele de scleroză amiotrofică laterală sau boala Lou Gehrig, când avea puţin peste 20 de ani. Treptat boala i-a distrus organismul, nu a mai putut merge sau să-şi mişte mâinile şi nici să vorbească. El susţine însă că boala aceasta nu reprezintă un handicap serios pentru munca sa ştiinţifică, din contră l-a scutit de şedinţe obositoare care doar îi consumă timpul. Astfel s-a putut dedica doar cercetărilor sale.

Stephen Hawking a trecut peste multe obstacole. Boala care îl ţine într-un scaun nu a fost de ajuns pentru ca acest om de ştiinţă să renunţe la bucuriile vieţii.

Sursa:  newsweek.com

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. Cred ca aceste sfaturi sunt zise asa ca sa nu descurajeze cariera viitoarelor genii. Nu vad cum in stiinta ai putea deveni geniu daca nu cunosti bine legile fizicii, ale chimiei, etc., sau matematica la nivel inalt. Am vazut o formula in fizica cuantica intinsa pe cateva pagini. In plus mai trebuie sa stii si ceva informatica sau ce au facut altii inaintea ta. Domnul acesta cu “gaurile negre” incearca sa ne duca cu presul.

  2. Cred ca aceste sfaturi sunt zise asa ca sa nu descurajeze cariera viitoarelor genii. Nu vad cum in stiinta ai putea deveni geniu daca nu cunosti bine legile fizicii, ale chimiei, etc., sau matematica la nivel inalt. Am vazut o formula in fizica cuantica intinsa pe cateva pagini. In plus mai trebuie sa stii si ceva informatica sau ce au facut altii inaintea ta. Domnul acesta cu “gaurile negre” incearca sa duca cu presul.

Lasă un răspuns