Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elveţia menţine restricţiile pentru muncitorii români şi după 1 ianuarie 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Libera circulaţie a forţei de muncă provenite din România şi Bulgaria nu va intra în vigoare în Elveţia la 1 ianuarie 2014, contrar situaţiei din statele membre ale Uniunii Europene, informează vineri ziarul local Le Nouvelliste, citat de Agerpres.

Restricţii privind permisul de şedere în Elveţia, care nu este membră a UE, sunt posibile până în 2016, iar clauza de salvgardare poate fi activată până în 2019. Aceste măsuri au fost adoptate în 2009 prin vot popular.

Croaţia, care a aderat la UE la 1 iulie 2013, va trebui să aştepte între cinci şi şapte ani pentru a beneficia total de libera circulaţie cu Elveţia, conform unui proiect al Consiliului Federal supus consultării în luna august.

Pentru o perioadă de cel puţin 10 ani, Elveţia va putea restricţiona unilateral imigraţia provenită din Croaţia. Elveţienii ar putea fi chemaţi la urne după ”unda verde” dată de Parlament acestui protocol adiţional acordului privind libera circulaţie cu UE.

Clauza de salvgardare a fost pe de altă parte activată de Consiliul Federal în aprilie 2012 împotriva a opt din cele 10 state care au aderat la UE în 2004. În 2013, ea a fost extinsă pentru un an către celelalte ţări ale UE.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

8 comentarii

  1. @Eugen.Cand au ajuns ungurii in Transilvania, probabil ca fie n-a fost nimeni fie erau evreii, romii, sarbii,etc, si nici urma de cei care vorbeau limba romana. Conform acestei logici, stramosii romanilor s-au asezat in Transilvania datorita generozitatii maghiarilor, care ulterior le-a permis sa se dezvolte pana i-au depasit numeric pe toti. Asa au aparut din nimic osenii cu obiceiurile si traditiile lor, apoi salajenii,bihorenii,aradenii,maramuresenii,motii,etc., toti cu obiceiurile si traditiile lor. Multumim mult maghiarilor pentru ca existam in Transilvania!Cred ca ar trebui sa vizitezi cel mai apropiat muzeu de istorie si sa vezi daca ce afirmi este si adevarat.

  2. D-le @Roatis !. N-am pomenit eu de asimilare si nici de incorporare a Transilvaniei la Ungaria. Evident, nu se pune aceasta problema asa cum am aratat si in alte comentarii ale mele, motivele le cunostem foarte bine asa cum bine ati remarcat si Dvs. Referitor la intrebare, studiind istoria adevarata si nu cea fabricata. ( Aparitia romanilor in baza documentelor pe meleagurile transilvane dateaza la inceputul sec. al XIII-lea !. Aparitia ungurilor dateaza din sec. IX, iar cel al Hunilor, sec. IV !. ). Ceea ce ar trebui sa fie deranjant pt. noi cei din Transilvania este faptul ca am fost si suntem mintiti, jefuiti si furati de catre conducerea fanariota damboviteana !. Suntem tratati ca o Colonie al Romaniei ! ( multe ni se iau, putin primim inapoi). Romania reprezinta o frana in dezvoltarea Transilvaniei !.

  3. @Eugen. Nici macar ungurii din Ungaria nu au pretentii asupra Transilvaniei pentru ca e prea mare ca sa o poata asimila. De cate ori au vrut sa o incorporeze, in final, s-au trezit ca aproape au fost desfiintati ca stat. De unde scoti tu ca Transilvania este pamant unguresc?

  4. Pt. @ stella !. In ce sens trebuie sa-si schimbe romanii mentalitatea fata de maghiarii din Transilvania ? :1. Trebe sa recunoasca ca Transilvania a fost si este pamant unguresc actualmente o Colonie al Romaniei ca urmare a Dictatului de la Trianon din 4 iunie 1920 . 2. Trebuie sa se angajeze ca nu se vor mai comporta niciodata asa cum s-au comportat si se comporta in prezent ca niste colonisti fata de minoritatea maghiara supunandu-le asimilarii fortate si nerespectandu-le drepturile. Maghiarii nu uita si simt ca actualmente traiesc intr-o Transilvanie – Colonie al Romaniei ! si se comporta ca atare.

  5. daca romani trebuie sa-si schimbe mentalitatea fata de unguri ? in ce sens ? cred ca ar trebui sa nu uite unguri ca traiesc in romania si sa fie mai respectosi cu romani si cu romania . unguri in felul in care se comporta nu fac cinste romaniei . nu stiu sa vorbeasca ,sa scrie ,sa citeasca in limba pororului care ii au ca si oaspeti si tu eugen vorbesti de mentalitatea romanilor ?

Lasă un răspuns