Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcoala Gimnazială Dr. Vasile Lucaciu a fost reabilitată fără cheltuieli de manoperă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Csaba Csintalan, directorul Scolii Gimnaziale Dr. Vasile Lucaciu
Csaba Csintalan, directorul Scolii Gimnaziale Dr. Vasile Lucaciu

Joi, 9 ianuarie, la Şcoala Gimnazială Dr. Vasile Lucaciu din Satu Mare, directorul Csaba Csintalan a prezentat în faţa jurnaliştilor lucrările de reabilitare a instituţiei.

Manifestările au fost prefaţate de preotul şi profesorul de religie greco-catolică Ovidiu Bârle, care a sfinţit şi binecuvântat lucrările de modernizare a instituţiei, respectiv igienizarea sălilor de clasă şi lambrisarea holurilor.

După cum le-a explicat jurnaliştilor, încă de la numirea sa în funcţie, directorul Csaba Csintalan a condiţionat Primăriei acceptarea postului de finanţarea materialelor necesare reabilitării instituţiei.

 

Lucrări în manoperă proprie

 

Ceea ce este cu adevărat ieşit din comun în cazul de faţă este că directorul, cot la cot cu salariaţii instituţiei, au efectuat, fără plată, toate aceste lucrări. Practic, este vorba de zugrăvirea, în timpul vacanţei de vară, şi raşchetarea parchetului din 28 de săli de clasă. A urmat montarea a circa 500 metri pătraţi de lambriuri (câteva mii de elemente), care anterior au fost băiţuite şi lăcuite. Investiţia a constat în cumpărarea de materiale în valoare de 12.000 de lei. În ceea ce priveşte manopera, cu excepţia unor operaţii mai complicate, majoritatea lucrărilor mai puţin pretenţioase au fost efectuate de doi paznici, un instalator, directorul şi câteva cadre didactice, care au dus la bun sfârşit reabilitarea interioarelor clădirii.

Anterior, aceeaşi echipă a construit 60 de metri de gard din stinghii de lemn băiţuit şi fixate cu şuruburi şi a pavat trotuarul din faţa sediului instituţiei.

Directorul Csaba Csintalan are de gând să continue lucrările de reabilitare cu acoperişul sălii de sport şi cu supraînălţarea gardului, pentru a-i împiedica pe copiii mai ”csintalan” (neastâmpăraţi) să-l sară.

Potrivit interlocutorului, nu este prima şcoală la care directorul a pus umărul pentru a o moderniza. Tot aşa s-au petrecut lucrurile şi la şcolile din Iojib şi din Botiz, pe care le-a condus cu câţiva ani în urmă. Doar că după ce le-a pus la punct, alţi directori i-au luat locul şi au beneficiat de sedii puse la punct. Şi ca să înlăture eventuale bănuieli că ar dispune de surse oculte de bani, a adăugat că la şcoala pe care o conduce a desfiinţat fondurile şcolii şi ale clasei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

7 comentarii

  1. Ne bucuram foarte mult pentru ca scoala arata cu mult mai bine. Acum intr-adevar este o scoala prietenoasa. Ii multumim domnului director pentru aceste schimbari si ii doresc in continuare multa sanatate si putere de munca! Felicitari!

Lasă un răspuns