Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mituri despre slăbit

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

images2

În momentul în care ne decidem să începem o dietă, ne lovim de multe întrebări. La baza unei diete reuşite stau mulţi factori. Este important să nu ne lăsăm influenţaţi de cei apropiaţi, există o serie de mituri despre diete. În continuare îţi vom prezenta câteva mituri care te împiedică să ajungi la rezultatele dorite.

  1. Trebuie să faci cât mai multe exerciţii fizice

Mişcarea este singura armă prin care ne menţinem corpul sănătos şi puternic. Cu toate acestea, un antrenament prea agresiv, va avea efecte inverse. Prea multe exerciţii duc la diminuarea forţei şi creşte pericolul de îmbolnăvire.

Nu este indicat să mergeţi zilnic la sală, deoarece sistemul imunitar va fi slăbit, iar treptat se va instala oboseala cronică. Atenţie mare şi la executarea corectă a exerciţiilor, altfel riscaţi să ardeţi mai puţine calorii.

 

Muşchii sunt mai grei decât grăsimea

Cu siguranţă mulţi v-aţi lăsat păcăliţi de acest mit. Adevărul însă este că nu există nici o diferenţă între greutatea muşchilor şi cea a grăsimilor. Dacă masa musculară este mai densă decât grăsimea, corpul va arăta mult mai subţire. Un alt avantaj al musculaturii mari este faptul că arde mai multe calorii, 100 de grame de muşchi ard aproximativ 50 de calorii pe zi, spre deosebire de grăsime care arde doar 2 calorii. Metabolismul este mai ridicat cu cât deveniţi mai subţiri. Pentru a ajunge la o formă excelentă este nevoie să combinaţi exerciţiile de aerobic cu cele de forţă.

 

Alimentele proaspete au mai mulţi nutrienţi, decât cele congelate

Produsele congelate sau conservate sunt la fel de sănătoase precum cele congelate, în plus sunt şi mai ieftine. Unele dintre produsele conservate conţin mai mulţi nutrienţi decât cele proaspete. Explicaţia este că noi absorbim mai uşor antioxidanţi precum licopenul, care se găseşte în roşii sau beta-carotenul din morcovi când acestea sunt gătite.

 

Iarna este normal să ai câteva kilograme în plus

Din cauza temperaturilor scăzute ni se pare firesc să acumulăm grăsimi pentru a ne proteja corpul. Defapt, iarna metabolismul se accelerează, iar noi devenim mai activi pentru a ne încălzii. Astfel putem arde mai multe calorii decât de obicei.Pentru a ne menţine trebuie să păstrăm totul în echilibru.

 

Ne îngrăşăm odată cu vârsta

Este adevărat că abdomenul se măreşte odată ce îmbătrânim, însă acest lucru poate fi evitat. Trebuie să aveţi un program clar de exerciţii şi o dietă corespunzătoare.

 

Trebuie să slăbeşti mult, pentru a observa beneficiile din punct de vedere a sănătăţii

Uneori lupta împotriva kilogramelor poate fi obositoare, cu toate acestea trebuie să ştiţi că fiecare sută de grame pierdută, este benefică pentru sănătate. Un studiu realizat de către Kaiser Permanente Center for Health Research a arătat faptul că prin pierderea a doar 4 kilograme persoanelor participante li s-a redus tensiunea arterială.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

Lasă un răspuns