Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta rupe tăcerea după 5 zile de absență

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După cinci zile de absenţă, premierul Victor Ponta se întoarce duminică seară în spaţiul public. Prima activitate pe care Departamentul de Comunicare al Guvernului i-a anunţat-o este prezenţa în o emisiune televizată, de la ora 21:30.

Agenda premierului pentru 12 ianuarie, după 5 zile fără un program oficial. Sursa: Guvernul României, scrie Gandul.

Revenirea are loc după ce Victor Ponta a fost criticat public în ultimele zile pentru absenţa din ţară în timpul vizitei adjunctului pentru Europa al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Contactat de gândul pentru a preciza dacă intenţionează să întâlnească emisarul american la Bucureşti, premierul a sugerat că datele despre discuţiile în numele Guvernului se află exclusiv la ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean. Totodată, Ponta a infirmat ipoteza că s-ar afla în vacanţă în Austria, vehiculată public.

În presă au apărut speculații privind deplasarea premierului Victor Ponta în străinătate, care a făcut imposibilă o întâlnire cu Victoria Nuland. Unele site-uri au susținut că se află în vacanță. Surse guvernamentale au declarat pentru DeCe News că vizita premierului este una strict personală.
Prim-ministrul Ponta este însoțit doar de soția sa, Daciana. Ei se află într-o țară europeană, a spus sursa DeCe News.  Victor Ponta avea o programare stabilită încă de anul trecut, care nu a putut fi modificată marți, când s-a anunțat vizita d-nei Nuland.

Dincolo de justificarea unui program care nu a putut fi modificat oferită de ministrul de Externe, singurul care a dat o explicaţie publică legată de absenţa prim-ministrului a fost vicepremierul Liviu Dragnea: “N-am discutat cu domnul Ponta în ultimele zile, pentru că domnul Ponta e plecat din ţară. A plecat după şedinţa de Guvern (de marţi, 7 ianuarie, n.red.)”, a relatat el, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Victoria Nuland a luat drept “o coincidenţă” incompatibilitatea programului său cu cel al premierului în aceste zile. Reprezentaţi ai societăţii civile cu care s-a întâlnit sâmbătă la Ambasada SUA au precizat însă pentru gândul că i-au prezentat scuze oficialului american pentru absenţa lui Victor Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns