Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alternative la consumul de zahăr

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

images

Consumul de zahăr poate avea efecte grave asupra organismului. Dacă până acum știam că prea mult zahăr inclus în alimentație poate cauza îngrășare și distrugerea dințiilor, recent s-a descoperit că poate chiar ucide.

Zahărul rafinat este format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză. Cantitatea maximă recomandată de zahăr pe zi este de 10 lingurițe. Este aproape imposibil să nu depășim acest gramaj, deoarece spre exemplu un simplu iaurt fără grăsimi poate conține până la 5 lingurițe de zahăr. Dincolo de faptul că este cauza principală a obezității, zahărul crește riscul apariției diabetului de tip 2, provoacă probleme metabolice și afectează ficatul. Dată fiind situația, mulți ne gândim cu ce să înlocuim zahărul.

Mierea, este probabil cel mai bun înlocuitor. Este un produs natural, cu un conținut ridicat de vitamine și de minerale.

Zahărul din nucă de cocos este obținut din seva sau nectarul palmierilor de cocos. Nu se albește și nici nu se rafinează, astfel se păstrează aproape în totalitate nutrienții. Se poate adăuga în cafea, ciocolată caldă, budinci, tarte din fructe ș.a.

Siropul din orez brun conține carbohidrați și o cantitate mică de glucoză. Poate fi folosit pentru îndulcirea băuturilor sau pentru alte preparate calde sau reci.

Siropul de arțar este un îndulcitor natural. Nu conține gluten și este ideal pentru prepararea rețetelor dulci.

Siropul de yacon, provine de la o plantă cu același nume. Este înrudită cu floarea soarelui, rădăcina Yaconului fiind bogată în potasiu și antioxidanți. Siropul este obținut prin presare la rece, având o culoare închisă și are un gust dulce.

Chiar dacă pe piață găsim o gamă largă de înlocuitori naturali, chiar și aceste produse pot fi nesănătoase pentru organismul nostru. Cel mai indicat este un consum moderat de zahăr sau de îndulcitori.

Sursa: dailymail.co.uk

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns