Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Chinezii au confirmat focar de gripă aviară

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Provincia Hubei din China a raportat o epidemie de gripă aviară generată de virusul H5N1, a anunţat recent Ministerul chinez al Agriculturii.

Puii de la o fermă din satul Wanjia, judeţul Yangxin, au prezentat simptome similare gripei aviare, 3.200 de exemplare fiind descoperite moarte în orele următoare descoperirii bolii.

Laboratorul Naţional de Referinţă privind Gripa Aviară a confirmat că epidemia a fost declanşată de virisul gripei aviare H5N1, după verificarea mostrelor de ţesut prelevate de la puii afectaţi, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, citate de Black Sea Grain.

Autorităţile locale au sigilat şi au sterilizat apoi zona infectată, arie în care au fost controlate şi apoi asomate 46.800 de păsări, astfel încât boala să nu se răspândească masiv.

Gripa aviară este o boală contagioasă de origine animală, cauzată de virusuri care, în mod normal, afectează numai păsările şi, mai rar, porcinele. Această formă de gripă este însă letală pentru oameni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns