Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Superperformanţă pentru Halep la Australian Open

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

TENNIS-AUS-OPEN

Performanţă extraordinară pentru Simona Halep la Australian Open. Tensimena din România, a 11-a jucătoare a lumii şi cap de serie nr. 11 la Melbourne, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem după ce a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovic (nr.8), cu 6-4, 2-6, 6-0.

Halep (22 ani) a avut nevoie de o oră şi 52 de minute pentru a trece de Jankovic (28 ani), fost lider mondial în 2008. Prin calificarea în sferturi, Simona Halep şi-a asigurat 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA.

În sferturile de finală românca o va înfrunta pe Dominika Cibulkova (Slovacia/N. 20), care a produs o mare surpriză în optimi, prin victoria cu 3-6, 6-4, 6-1 în faţa rusoaicei Maria Şarapova, a treia favorită a turneului.

Cibulkova (24 ani, 24 WTA) conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Halep, pe care a învins-o în 2011 la s’Hertogenbosch, 6-3, 6-0 în primul tur, şi în 2013 la Indian Wells, cu 7-5, 7-6, în primul tur. Halep a obţinut singura victorie în 2012, în sferturi la Bruxelles, cu 0-6, 6-4, 6-3.

Halep, care a câştigat anul trecut 6 turnee WTA şi a fost desemnată “Most Improved Player” din circuitul profesionist feminin, devine prima jucătoare română care atinge sferturile de finală ale primului turneu de Mare Şlem al anului din 1997 încoace.

Simona şi Cibulkova se vor întâlni miercuri noapte, iar celelalte trei sferturi se vor juca după următorul program: Na Li (China/4) – Flavia Pennetta (Italia/29), Agnieszka Radwanska (Polonia/5)- Victoria Azarenka (Belarus/2), Ana Ivanovic (Serbia/14) – Eugenie Bouchard (Canada/31).

Perechea Horia Tecau/ Sania Mirza (Romania/ India), cap de serie numarul şase, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, conform Mediafax.

Dar România va mai avea un tenismen în sferturi la Melbourne, pe Horia Tecău, calificat în această fază în proba de dublu mixt alături de Saria Mirza(India). În optimi, Tecău şi Mirza au trecut cu 6-2, 6-2, de Anastasia Rodionova/Colin Fleming (Australia/Marea Britanie).­

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns