Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campania USL pentru referendum va fi condusă de PNL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liviu Dragnea va coordona doar campania PSD pentru euroalegeri
Liviu Dragnea va coordona doar campania PSD pentru euroalegeri

PSD nu intenţionează să propună un şef de campanie pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, liderii social-democraţi considerând că o astfel de propunere trebuie avansatã de PNL, au relatat, marţi, pentru Mediafax, surse din PSD.

Social-democraţii apreciază că liberalii ar trebui să îşi asume tema revizuirii Constituţiei şi, ca urmare, ar trebui să avanseze o propunere în ceea ce priveşte şeful de campanie pentru referendum care să coordoneze, din partea USL, desfăşurarea campaniei referendale, potrivit unor surse PSD.

Subiectul desemnării şefului de campanie pentru referendum a fost discutat luni în şedinţa săptămânală a conducerii PSD.

În plus, social-democraţii discută despre organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei într-o singură zi, simultan cu europarlamentarele, şi nu în două zile, aşa cum au anunţat săptămâna trecută liderii USL.

Motivele invocate de social-democraţi în sprijinul acestei variante sunt de ordin tehnic şi privesc faptul că desfăşurarea referendumului pe parcursul a două zile – sâmbătă şi duminică – ”ar crea confuzie în rândul electoratului”, potrivit surselor citate.

Astfel, în PSD se discută despre faptul că desfăşurarea referendumului pe parcursul a două zile ar crea posibilitatea ca alegătorii care s-ar prezenta, de exemplu, sâmbătă la vot pentru referendum să nu mai vină încă o dată duminică la urne pentru a-şi exprima opţiunea în ceea ce priveşte candidaţii pentru europarlamentare.

De asemenea, social-democraţii au invocat şi o serie de temeri legate de ”încurcăturile” organizatorice care ar fi generate de cele două scrutinuri paralele – alegeri europarlamentare şi referendum, unul de două zile şi celălalt într-o singură zi.

Pe fondul acestor discuţii, Liviu Dragnea îşi continuă seria de întâlniri cu lideri locali ai PSD

Dragnea anunţa săptămâna trecută că are programate întâlniri cu liderii locali ai partidului pentru a discuta despre problemele pe care le au în comunitate, inclusiv despre descentralizare.

În reuniunea respectivă, liderii social-democraţi şi-au declinat responsabilitate organizării din partea USL a campaniei pentru referendum, considerând că de acest lucru ar trebui sã se ocupe liberalii, care şi-au asumat această temă prin preşedintele PNL, Crin Antonescu, care este şi preşedintele Comisiei de revizuire a Legii fundamentale, au relatat sursele citate.

Social-democraţii au stabilit, de principiu, în şedinţa BPN de luni, să se ocupe cu precădere de campania pentru alegerile europarlamentare, pentru care şef de campanie a fost desemnat preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns