Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu contestă că premierul ar fi cerut demisia lui Stroe

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta nu a sugerat în niciun moment demisia ministrului Radu Stroe, iar în momentul în care PNL va dori să schimbe din funcţie un ministru, o va face.

Întrebat de ce mai este încă în funcţie ministrul Radu Stroe, după tragicul accident de avion, în urma căruia au murit doi oameni, Antonescu a răspuns: “Pentru că asta a fost decizia primului-ministru”.

“În momentul în care PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba, adică va cere premierului revocarea. Aceasta a fost decizia primului-ministru, în baza raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a făcut şi am fost de accord cu ea”, a mai declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Despre declaraţia lui Radu Stroe potrivit căreia regretă faptul că această tragedie a avut loc în mandatul său, Antonescu a spus: “Cred că în astfel de moment, de asta e greu să fii ministru, demnitar, pentru că trebuie să înţelegi că orice declaraţie, orice cuvânt, orice expresie a chipului în asemenea moment de mare emoţie publică sunt importante. Dar asta nu este prima noastră problemă, ci funcţionarea instituţiilor şi respectarea procedurilor”.

Preşedintele PNL a mai spus că decizia demiterii unui secretar de stat din MAI a fost luată de premier. “În niciun fel, domnul prim-ministru nu a sugerat, măcar, demisia ministrului de Interne şi eu m-am opus. Să fie foarte limpede că avem un Executiv, avem nişte proceduri, există o răspundere specifică a Executivului şi în sensul acesta este foarte important ce a propus premierul”.

Despre faptul că în acest accident au murit oameni, liderul PNL a răspuns: “Bun, pe logica asta trebuie să demisioneze tot Guvernul şi nu mai avem Guvern niciodată dacă există deficienţe”.

Crin Antonescu a explicat că este important faptul că s-au luat măsuri, apreciind că “demisia unui secretar de stat nu e puţin lucru”, acesta fiind direct responsabil de zona respectivă şi a ţinut să precizeze că nu s-a discutat în PNL despre demisia lui Radu Stroe.

Întrebat dacă Radu Stroe are o bilă neagră, în urma acestui eveniment, Antonescu a comentat: “Nu mă ocup aici cu repartizarea de bile. Atribuirea bilelor este problema dumneavoatră, este chiar meseria dumneavoastră”.

Antonescu a mai spus că situaţia lui Radu Stroe nu e comparabilă cu cea a fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, care şi-a dat demisia în urma unor declaraţii nepotrivite.

“Nu cred că sunt declaraţii comparabile. Eu regret faptul că din întâmplarea cu ministrul Barbu nu s-a reţinut ceea ce totuşi era semnificativ, că şi în România un ministru îşi poate da demisia pentru o declaraţie nefericită, că se procedează civiliat din punct de vedere politic”, a spus Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns