Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sâmbătă a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe

Sigla Informatia Zilei
Sâmbătă a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sâmbătă, 25 ianuarie 2014, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului. Lucrările întrunirii s-au derulat sub preşedinţia I.P.S Arhiepiscop, Justinian  Chira. Înainte de deschiderea şedinţei a fost săvârşită Sfânta Liturghie  de către P.S. Iustin Sigheteanul, urmată de un Te-Deum.

După întrunirea membrilor Adunării Eparhiale pe comisii, s-au desfăşurat lucrările anuale ale Adunării Eparhiale, în plen fiind prezentate< raportul comisiei administrativ – bisericeşti, contul de execuţie bugetară pe anul 2013> proiectul de buget pentru anul 2014> activitatea culturală din decursul anului trecut, la fel şi activitatea social filantropică, activitatea sectorului Patrimoniu sacru şi Pictura bisericească pe 2013. De asemenea, tot pentru anul 2013 a fost prezentat raportul sectorului teologic educaţional, raportul corpului de inspecţie şi control, raportul sectorului canonico-juridic, dar şi viaţa monahală din Eparhie, implicit evenimentele deosebite din viaţa eparhiei în anul 2013, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

De altfel, cu o zi înaintea şedinţei, respectiv vineri, 24 ianuarie la reşedinţa episcopală din Baia Mare a avut loc şedinţa anuală cu protoiereii în care au fost prezentate rapoartele anuale de activitate şi notificările din cele opt protopopiate ale Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. :edinţa a fost prezidată de către I.P.S. Arhiepiscop Justinian şi condusă de către P.S. Iustin Sigheteanul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. cum putem afla rapoartele anuale de activitate ale preotilor din sate ? Sunt secrete ? Ca enorias vreau sa cunosc raportul anual al preotului din satul meu. Aici preotul face ce vrea si cand vrea.Isi pune oamenii lui ,fara alegeri,nu spune nimic si nu face nimic pentru localnici decat sa le tot ceara bani, sa rada/taie padurea fara mila si fara sa spuna ce face cu lemnul,sa incaseze drepturile de pe zecile ha de pamant si nimeni nu stie ce face cu banii si produsele.In sat nu a facut nimic in nici un domeniu.Satul e o vaca de muls pentru acest preot.Cine ne poate ajuta?ce trebuie sa facem?

  2. Sint si preoti dedicati misiunii lor.
    Pacat ca nu sunt mai multi din acestia.
    Unii preoti au facut mult pentru oamenii din parohia lor.,pe social,educatie,cultura ,etc.Au facut asociatii ,au facut proiecte ,au atras fonduri europene,au dezvoltat si ajutat enoriasii .
    Alti preoti nu fac altceva toata ziua decat cum sa obtina cat mai multi bani de la oameni,sa se imbogateasca ei si burta lor de grasani.
    Deci ,sunt preoti si preoti. Trebuie facut diferenta. Pe cei buni pastrati iar pe cei rai indepartati(cu suturi…) fiindca atrag aprobiul poporului prin faptele lor .

  3. mai sunt si alti preoti certati cu legea si bunul simt. Ce ziceti de preotul satului care se F…e cu invatatoarea din sat in cladirea scolii unde invatii copii satului ? Tot satul stie dar le este jena sa spuna ceva. Acest preot le face avansuri si fetelor(elevelor) din sat,sa nu mai vorbim de femei .Ce spun superiorii de un astfel de popa ?

  4. Dorim mai multa implicare pentru comunitatea din parohii a preotilor si a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi şi Sătmarului.

    Sa ia exemplu de la alti preoti din tara si de la alte Episcopii, care au facut f.f. multe pentru comunitatile lor

    La acest capitol “Episcopa Ortodoxe Române a Maramureşului şi şi Sătmarului” – este repetenta.
    Faptele, faptele vorbesc de la sine.

    Deci mergeti si vedeti ce au facut alti preoti ,invatati de la ei si LA TREABA !
    Nu e bine sa stati doar cu mana intansa catre STAT si oamenii necajiti ai acestei tari.

    Implicati-va in nenorocirea prin care trece intreaga natiune romana,toti oamenii acestei tari.

    Am vrea sa vedem un bilant,raport cu faptele caritabile ,umanitare ,etc. ale DVS.

Lasă un răspuns