Image 1
Image 2

Pictorul Ion D. Ion a trecut în eternitate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pictorul Ion D Ion a trecut in eternitate
Pictorul Ion D Ion a trecut in eternitate

 

    Pictorul Ion D. Ion s-a născut pe 28 iunie 1944, în localitatea Poiana, judeţul Dâmboviţa şi a trecut în eternitate joi, 30 ianuarie.

După absolvirea la Bucureşti a Şcolii de Arte Frumoase, tânărul artist plastic s-a dedicat picturii bisericeşti, activitate în care a obţinut şi atestat. Prin anii ’70 a ajuns în Ţara Oaşului unde a pictat Biserica din Tur. A îndrăgit atât de mult zona încât s-a stabilit pe aceste meleaguri. El este iniţiatorul expoziţiilor de artă plastică la Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti-Oaş, contribuind la constituirea grupării pictorilor negreşteni şi realizarea expoziţiilor ArtBunavestire.

De a lungul activităţii sale profesionale a expus lucrări de pictură în judeţul natal Dâmboviţa, la Baia Mare, Negreşti-Oaş, Bucureşti, Sighetu Marmaţiei, Timişoara, Târgovişte ş.a., dar şi în străinătate în Franţa şi Polonia. A realizat şi lucrări de artă monumentală în biserici din ţară, dar şi din Serbia.

Joi, 30 ianuarie, inima pictorului Ion D. Ion a încetat să bată. În acest fel el s-a alăturat lui Ioan Gozman, pentru a picta bolta eternităţii. Să-i fie ţărâna uşoară.

2 comentarii

  1. Un artist neobosit, un creator in continua cautare, o prezenta tonica ,Ion a plecat pictand, in sangele sau curgea culoare, a dus cu el spre marea nemuririi calargele panzelor sale si ne a lasat amintirea nestearsa a unor sarbatori cromatice la care ne a facut partasi. Viu in amintirea noastra, Bunul Dumnezeu sa te odihneasca in pace !

Lasă un răspuns

Connect with

EXPOZIȚIE LA FILARMONICĂ

Documente și instrumente care “vorbesc” despre un secol de viață muzicală sătmăreană

Vernisajul expoziției „Un secol de viață muzicală sătmăreană” în parteneriat cu Muzeul Judetean Satu Mare a avut loc în holul Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti. 

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now