Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trecerea STS la MAI, intră în procedură de urgenţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectul de lege privind STS se va dezbate la Camera Deputaţilor în procedură de urgenţă, el urmând să fie analizat în Comisia de apărare a acestui for legislativ, a declarat, marţi, secretarul Camerei Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului Permanent.

“A venit iniţiativa legislativă privind STS, a fost repartizată Comisiei de apărare, urmează să fie dezbătută în Comisia de apărare şi s-a hotărât cererea avizelor de la Guvern şi de la Consiliul Legislativ”, a precizat Mircovici, citat de Mediafax.

El a arătat că iniţiativa legislativă va fi dezbătută în procedură de urgenţă.

“S-a propus procedura de urgenţă şi majoritatea liderilor de grup şi Biroul Permanent au aprobat procedura de urgenţă”, a spus Niculae Mircovici.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea STS modifică Legea 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea MAI şi stabileşte reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI.

Proiectul de lege are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Proiectul mai precizează că, la momentul intării în vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul abrogă o serie de articole din Legea STS care prevăd că serviciul se află în coordonarea CSAT.

Proiectul de lege prevede totodată că structura generală a Departamentului de telecomunicaţii speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, regimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului se stabilesc prin Hotărâre de Guvern.

Controlul STS, aşa cum desemnează chiar proiectul de lege relaţia viitoare dintre Interne şi noul Departament de Telecomunicaţii Speciale, înseamnă inclusiv controlul asupra transmiterii datelor legate de prezenţă în ziua alegerilor şi a rezultatelor finale din fiecare secţie de votare, prin procesele verbale scanate şi trimise prin internet, servicii asigurate de STS, scrie Gandul.

Un sistem similar, dar nesecurizat, de transmitere prin SMS a prezenţei la vot şi chiar a rezultatelor parţiale, a fost implementat de PSD la referendumul din 2012 şi descris amănunţit ulterior de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat Liviu Dragnea, coordonatorul politic al campaniei USL la acea vreme.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns