Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Miting antiguvernamental al PDL în Bucureşti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu trei luni înaintea campaniei pentru europarlamentare, PDL a strâns sâmbătă dimineaţă câteva mii de susţinători aduşi din toată ţara în Piaţa „George Enescu” din Capitală la un mitig cu toţi liderii partidului şi candidatul democrat-liberal pentru prezidenţiale, Cătălin Predoiu.

 

 

După mesajele mobilizatoare antiUSL, pentru care au fost readuşi la rampă Monica Macovei, Liviu Negoiţă sau Theodor Stolojan, protestatarii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei, la Guvern, scrie Gandul.

Între liderii şi primarii veniţi din ţară, a lipsit Emil Boc, apropiat în ultimele luni Mişcării Populare, fără a intenţiona însă să plece din PDL pentru a nu-şi pierde mandatul la Primăria Cluj-Napoca.

PDL le reproşează liderilor Puterii de la lipsa de reacţie a autorităţilor în timpul accidentului aviatic din Apuseni până la tentativele de schimbare a Codului Penal din Parlament şi la noile schimbări la vârful ministerelor. „Acest USL este doar o faţaadă pentru interesele politice. Penalii lor fac legea în Parlemantul României pentru penalii lor. Când oamenii mureau în Apuseni ei chefuiau. Ce revluţie a bunului-simţ când iei oamenii din minister şi îi plimbi ca nişte popice de la un minister la altul? Nu poţi să faci nimic. Un sfert din ei umplu puşcăriile. Ăsta este cel mai cinstit Guvern: un sfert în puşcărie. Şi locul celorlalţi e cam tot pe acolo”, a încercat Teodor Stolojan să mobilizeze activul de partid, amorţit în ultimele luni.

Blaga: Niciodată n-o să închei un pact de coabiitare cu Ponta sau cu Antonescu

Dacă Monica Macovei a acuzat USL că „se pregăteşte să fure voturi”, Vasile Blaga a vorbit despre ”hoţie şi minciună televizată”  „Au murit oameni cu zile în Apuseni. Ponta nici nu ştia că el coordonează Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Ministrul de Interne nici nu ştia că este preşedinte. Nici nu ştia fătuca asta de la Transporturi că trebuie să convoace comandamentul. Unde era Ponta? La televizor”, a acuzat Blaga.

La prima întâlnire cu susţinătorii înaintea a trei runde de alegeri în acest an, liderul PDL a negat orice negociere cu PNL pentru susţinerea lui Crin Antonescu la prezidenţiale în noiembrie, cu aluzie la reproşurile pe care Elena Udrea le-a făcut conducerii PDL înainte de a pleca în Mişcarea Populară. „Tot aud bazaconii la câte o fătucă sau la câte unul plecat de pe al noi. Cât sunt eu preşedintele acestui paartid, niciodaă n-o să închei un pact de coabitare cu USL, cu Ponta sau cu ANtonescu. Alţii au încheiat. Nu vom guverna alături de USL. Nu vom guverna alături de Ponta sau de Antonescu. Nu-i fac ochi dulci lui Antonescu. Ponta îl sprijină, noi nu”, a strigat Blaga în apărarea lui Predoiu.

Aceeaşi tentativăde mobilizare  a venit şi din partea prezidenţiabilului desemnat de PDL. “Vrem lege, nu fărădelege, bunăstare muncită, nu pomeni electorale”, a spus, în deschidere, Cătălin Predoiu, reclamând că “USL împinge România în sărăcie, se răsteşte prin penali şi mafioţi la justiţie” şi că în “regimul Ponta-Antonescu oamenii sunt aruncaţi în stradă”. “România noastră nu înseamnă plagiatori, hoţi”, a adăugat Predoiu.

Din calculele făcute anterior în Modrogan, 15.000 de persoane erau aşteptate să participe la acest mitig în care au fost implicate toate filialele din ţară, inclusiv ca un semnal de unitate internă dat de Vasile Blaga după plecarea Elenei Udrea cu mai mulţi parlamentari spre Mişcarea Populară. Dar, numărul participanţilor nu depăşeşte 8.000.

Participanţii la mitingul PDL care s-a desfăşurat, sâmbătă, în Bucureşti au instalat un coş de baschet în piaţa Victoriei, punctul terminus al manifestaţiei.

“I-am pregătit un teren de baschet lui Ponta, să vină să joace aici”, a spus europarlamentarul Traian Ungureanu, care a fost “maestrul de ceremonii” al mitingului. Mai mulţi fruntaşi ai PDL – Ioan Oltean, Petru Luhan, Cristina Trăilă – au aruncat mingea în coşul de baschet, în timp ce democrat-liberalii veniţi din ţară se îmdreptau spre autocarele care urmau să îi ducă acasă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. BLAGA ; zice;; EU NU COABITEZ CU NIMENI NICI CU PONTA NICI CU ANTONESCU , dar cine dracu coabiteaza cu tine ca ai sa fii dat afara. PREDOIU ; VREM LEGE NU FARA DELEGE ;; NU tu ai facut CODURILE care va scapa de ani grei de pirnaie ca in10 ANI i-ati furat pe oameni de SALARII <PENSII ATI MARIT TVA SI ATI IMPRUMUTAT TARA CU 100 MILIARDE dar nu sa vazut ce sa facut in tara . DAR vad ca mai pun PROSTII BOTU LA ALEGEREA LUI MONICA MACOVEI CARE A DENIGRAT ROMANIA IN EUROPA , SAU VOI CREDETI CA POPORUL A UITAT AROGANTA VOASTRA SI UMILINTA ROMANILOR< JIGODIILOR.

Lasă un răspuns