Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dispute pe tema contractului de asociere dintre Şcoala Bălcescu-Petofi şi o firmă privată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

balcescu-petofi-e1392030797369Firma asociată este ”SC Şut şi Gol” SRL Satu Mare, reprezentată de Alin Paul şi Dacian Iosif Nastai

La o recentă emisiune, desfăşurată la postul de televiziune Informaţia TV, consilierul local UDMR Csaba Maskulik a adus acuzaţii Consiliului de administraţie al Şcolii Gimnaziale Bălcescu-Petofi Satu Mare.

El a spus despre iniţiativa consiliului că este ”la limita penalului” în ceea ce priveşte întocmirea unui contract de asociere cu o firmă privată.

 

Terenul de sport este proprietatea consiliului

Maskulik-Csaba--350x418

Consilierul a mai adăugat că încheierea acelui contract, care are ca obiect asocierea şcolii cu o firmă privată în vederea ”modernizării şi exploatării unei baze sportive”, ţinea de resortul Consiliului Local. Motivul invocat de consilierul Maskulik este că nu şcoala, ci consiliul este proprietarul terenului pe care s-a amenajat o bază sportivă. În afară de asta, durata contractului este de 15 ani, ”perioadă în care expiră garanţia pe teren”. Mai mult decât atât, el a adăugat că din Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale Bălcescu-Petofi fac parte şi doi consilieri locali, însă niciunul nu a fost invitat la şedinţa la care s-a încheiat contractul.

 

Poziţia conducerii şcolii

 

Pentru a afla detalii despre contractul cu pricina, am fost la sediul Şcolii Gimnaziale Bălcescu-Petofi, unde am stat de vorbă cu directorul Ionel Iluţiu. Interlocutorul ne-a înmânat o copie după contractul de asociere dintre instituţia pe care o conduce şi ”SC Şut şi Gol” SRL Satu Mare, reprezentată de asociaţii Alin Paul şi Dacian Iosif Nastai, în calitate de investitori. În afară de amenajarea terenului de fotbal de 1.050 mp cu suprafaţă şi gazon sintetic şi împrejmuirea lui, investitorul a montat porţi, instalaţie de nocturnă şi a amenajat un vestiar cu toate cele necesare (mobilier, duşuri, boilere). Apoi, directorul ne-a arătat toate lucrările de investiţii precizând că terenul stă la dispoziţia şcolii în zilele de cursuri în intervalul orar 8-16. În plus, când şcoala organizează anumite evenimente, poate ocupa terenul sportiv dacă notifică în scris investitorul cu şapte zile înainte. În schimb, investitorul are dreptul de a folosi baza sportivă după orele de cursuri (între orele 16 şi 23), plus sâmbăta, duminica, în zilele de sărbători legale şi pe durata vacanţelor.

 

Ce ne spune investitorul

 

În continuarea investigaţiei, l-am contactat telefonic şi pe Dacian Nastai pentru a-l întreba cum răspunde acuzaţiilor. El ne-a spus că firma pe care o reprezintă este a patra care a încheiat contracte similare, amintind de Şcoala Gimnazială Ion Creangă şi Liceul Tehnologic Unio. ”Şi la Cluj sunt amenajate peste o sută de astfel de terenuri. Am investit 20.000 de euro, iar şcolarii pot să folosească terenul pe toată durata orelor de curs. Numai după orele 16 devine teren la dispoziţia noastră. Şcoala nu a investit niciun leu. Investiţia este a mea, dar după 15 ani rămâne a Primăriei, respectiv a şcolii. Consiliul de administraţie al şcolii şi-a dat consimţământul, iar primăria a avizat contractul”, a adăugat Dacian Nastai.

 

Semnatarii contractului

 

Ultima pagină a contractului conţine semnăturile membrilor Consiliului de administraţie al Şcolii Gimnaziale Bălcescu-Petofi. Este vorba de Iluţiu Ionel, Laczko Ecaterina, Donuţiu Maria, Ferenci Ildiko, Szabo Agota, Radu Ştefan şi Bandula Doina. Din partea SC Şut şi Gol SRL semnează administratorii Nastai Dacian Iosif şi Paul Alin.

Elementul despre care nu ne-a vorbit consilierul Maskulik Csaba era ultima semnătură de pe contract, sub sigla Primăria municipiului Satu Mare: ”vizat primar Dorel Coica” (cu bară), în locul căruia poate fi descifrată semnătura M. Papici. Nu lipsesc nici ştampilele şcolii, firmei investitoare şi primăriei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

11 comentarii

  1. Investitia este de peste 40 000 de euro D-nul Nastai a spus partea investita de el este 20 000 iar ceilalti 20 000 fiind al asociatului Alin Paul deci este foarte simplu sa spui ca la articolul de mai sus ca investitia se recupereaza intr-un timp scurt dar sa mearga respectivu sa faca un credit la o banca si pe urma sa comenteze

  2. bine spune vb aceea……sa moara si capra vecinului.In atatia ani de zile si sunt 100% sigur ca ,consiliul local nu a investit nici un banut pt intretinerea respectivului teren,acum cand se concretizeaza ceva benefic (nu financiar cum sustine “unul”) decat sa se realizeze ceva chiar in parteneriat public-privat si la acest capitol d-l consilier local asta il framanta ca nu a reusit probabil ca partidul dansului sa realizeze acest lucru.Dincolo de toate reglarile de conturi dintre partide cred ca ar trebui luat in considerare si opinia publica din zona respectivei scoli daca este binevenit acest proiect,pt ca in fond si la urma urmei cei care l-au votat pe stimabilul domn consilier precis locuiesc si in zona scolii amintite

  3. Se pare ca Scoala Creanga are protectie asigurata si nu apare nimic in presa despre contractele derulate. Doar sotul directoarei Tamara, in functie de 14 ani este Ovidiu sef Birou Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere din Politia de Frontiera Satu Mare, care a fost cercetat de DNA în dosarul privind fraudarea examenelor de departajare a agenţilor din cadrul fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră, care au avut loc în iulie 2011.

  4. bine domnilor e al consiliului. dar consiliul asta daca tot nu face nimic, dar nimic, de ce nu lasa pe cei ce vor ceva. domnilor consilieri in afara de afacerile voastre personale va mai intereseaza ceva pentru cei care v-au votat, pentru orasul asta unde nu se intampla nimic…bun. sa moara si capra vecinului……..

  5. Mai” unul”: da’ de ce nu faci tu un teren sintetic si sa-l inchiriezi cu 80 de lei ora? Sa vezi ca o sa merg si eu la tine, nu ma intereseaza cat castigi! Asa poti sa te gandesti ca sa nu mergi la serviciu nicaieri ca imbogatesti patronul. Hai fii serios! Daca te deranjeaza, cere-i chitanta cand mergi la fotbal.

  6. Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Din fericire, Maskulik, acest Gica Contra (sau, daca vreti, tradus, ”Gyuri-ellen”), nu are ultimul cuvant in acest caz. Speram sa se mai faca si alte astfel de asocieri, care, pe langa faptul ca imbunatatesc conditiile din scoli, contriubuie si la dezvoltarea sportului, si aceasta ramura fiind slab finantata de la buget.

  7. 20.000 euro investiti pe 15 ani …..va dati seama cati bani scoate intr-un an dand in chirie terenurile pentru fotbal pentru care se incaseaza cam 100 lei fara vreo chitanta……stiti asa este in general la oricare sala de sport…..ii dai paznicului acre da maideparte……………….As fi curios cine plateste utilitatile dar miroase ceva si cred ca plateste scoala sau consiliul local si pentru ce se consuma dupa ora 16 si in weeekend……..

  8. Eu am inteles ca cei de la UDMR sunt in opozitie insa ce nu inteleg ca se apuca sa critice orice, daca acest domn care se mandreste cu experienta in consiliu nici macar atata nu stie ca CL este legislativ si nu executiv inseamna ca a pierdut timpul pe la sedinte si vorbeste sa se afle in treaba. Domnule Maskulik nu este treaba d-voastra sa semnati sau sa negociati cu scolile, semnatura d-vboastra este in cel mai fericit caz pe procesele verbale de sedinta/comisie si in registrul de prezenta ei ca dumneavoastra doriti sa fiti in toate e mai greu.
    Si ce ilegalitate sa comisi stimabile ca au construit un teren de sport pe care il folosesc elevii scolii, faceti bine si da-ti dvoastra bani din buget pentru asta si atunci nu mai aveti ce reprosa unora.
    Cand se face ceva de ce se face cand nu se face de ce nu se face opozitie constructiva mai sunteti fraczio vezeto ur.

Lasă un răspuns