Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nou motiv de dispute în USL. PNL a votat împotriva USD în Comisia juridică

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisia juridică a dat aviz negativ pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PSD Vlad Cosma, fiul preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă.

Deputaţii jurişti au respins cererea Ministerului Justiţiei de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PSD Vlad Cosma, pentru arestare preventivă, cu 14 voturi “împotrivă”, şapte “pentru” şi două abţineri şi trei voturi anulate.

“Oricine are emoţii în aceste situaţii. Mă consider nevinovat”, a declarat, scurt, Vlad Cosma, la ieşirea de la audieri.

În cadrul comisiei juridice, liberalii sunt singurii care au votat la vedere, restul deputaţilor alegând votul secret. Este vorba despre PSD + UNPR (11 membri), PC (2 membri), PPDD (3 membri), PDL (2 membri), UDMR (un membru) şi minorităţi (un membru). PNL are şase membri în comisia juridică a Camerei Deputaţilor, scrie Gandul.

“Sunt extrem de neplăcut surprinsă că a fost o majoritate destul de mare care a votat împotriva cererii. Îmi pare rău că este rezultatul acesta. Nu cred că pledoaria domnului deputat a fost cel care a schimbat votul în comisiei, ci a fost o opţiune pe care o făcuseră colegii mei înainte de a veni în comisie. Mi se pare anormal să te ascunzi în spatele unui vot secret “, a declarat deputata PNL Alina Gorghiu.
Preşedintele liberal şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de votul din cadrul comisiei juridice.
“Îmi pare rău că în Comisia Juridică s-au dat astăzi două voturi în care deputaţii PNL au fost în minoritate: votul pentru încuviinţarea solicitării DNA de ridicare a imunităţii unuia dintre colegii deputaţi, reprezentanţii PNL au votat pentru. Din păcate o majoritate de 13 voturi au votat împotrivă. Solicitarea pe care au făcut-o în Comsia Juridică au făcut-o deputaţii liberali, ca legea amnistiei să fie adusă pe ordinea de zi şi respinsă pentru a închide acest capitol şi aceasta a fost respinsă pentru că nu a întrunit majoritatea”, a spus Antonescu.
Votul liberalilor a fost anunţat anterior, în cursul zilei de luni, şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a precizat că deputaţii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Cosma, atât în cadrul Comisiei juridice, cât şi în plenul Camerei Deputaţilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Iohannis a anunţat două teme pentru referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a trimis la Parlament scrisoarea privind cele două teme de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor.