Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu acuză PSD că vrea să tină în inferiotitate PNL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că premierul Victor Ponta doreşte să ţină PNL la guvernare într-o poziţie “marginală, dependentă, de semivasalitate”, ceea ce nu este acceptabil pentru liberali, apreciind că prim-ministrului i-a displăcut “profund” faptul că PNL a solicitat remaniere.

 

 

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune a postului B1 Tv dacă premierul Victor Ponta doreşte să forţeze ieşirea PNL de la guvernare.

“Mai grav, domnul Ponta, nu fac proces de intenţie, vorbesc de un sentiment că vrea să ţină PNL la guvernare, dar într-o poziţie marginală, dependentă sau, aşa, de semivasalitate. Asta nu este acceptabil pentru PNL”, a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul PNL s-a arătat convins de faptul că premierului “i-a displăcut profund ideea” că PNL a propus schimbarea unor miniştri.

“Cred că domnul Ponta ştie foarte bine că noi nu ne jucăm aşa cu ministerele, ştie că nu ar accepta Klaus Iohannis să se ducă la Finanţe, blocând de fapt demersul normal care se putea face şi astăzi, să mergem în Parlament şi să fie ministru de Interne şi vicepremier”, a mai spus Antonescu.

El a mai menţionat că Iohannis nu este economist şi nici finanţist, fapt pentru care “nu are ce să caute la Ministerul de Finanţe”.

“Deci uşurinţa cu care domnul Ponta ar da domnului Iohannis Ministerul de Finanţe mă surprinde”, a mai comentat liderul PNL.

Antonescu: Ponta trebuie să-şi prezinte demisia dacă vrea să facă un alt Guvern, fără PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din funcţie în cazul în care doreşte să formeze un alt guvern, fără participarea PNL.

“Putem să punem capăt decent (USL, n.r.), nu cu această încercare, hai să-l culpabilizăm pe Antonescu de dimineaţă până seara că e prieten cu Băsescu şi alte prostii”, a susţinut preşedintele PNL, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Antonescu a fost întrebat dacă “mandatul de fermitate” pe care l-a primit din partea liderilor PNL înseamnă inclusiv o posibilă rupere a USL.

El a precizat că discuţia nu se pune în aceşti termeni.

“Doreşte (Victor Ponta, n.r.) în continuare un guvern cu PNL, în condiţiile şi principiile USL, ăştia sunt oamenii, ai spus că sunt ok, pune-i unde trebuie, chiar dacă pentru asta trebuie să mergem o oră în Parlament. Nu mai doreşte acest lucru, atunci îşi face un alt guvern, dar, atenţie, după ce demisionează. Deci problema că PNL pleacă de la guvernare, fuge de la guvernare, nu, asta nu se pune. Nu pentru că ne-am crampona la măcelărie … nu, ci pentru că nu ne-a adus domnul Ponta la guvernare”, a declarat Antonescu.

El a precizat că acest lucru i l-a transmis luni şi premierului Victor Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns