Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu cere numirea Avocatului Poporului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, joi, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, în care le cere să demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului, precizând că nu este justificată prelungirea unei situaţii de interimat.

Preşedintele Traian Băsescu solicită preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor să demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului, ţinând cont de prevederile Art. 58 – 60 din Constituţie, precum şi de dispoziţiile Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Traian Băsescu arată că face această solicitare “în temeiul Art. 80 alin. (2) din Constituţia României, în calitate de Preşedinte al României şi în virtutea atribuţiei constituţionale de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice”.
Şeful statului mai precizează că, în contextul în care Avocatul Poporului este o instituţie esenţială în cadrul democraţiei constituţionale, nu este justificată prelungirea unei situaţii de interimat ce afectează buna funcţionare a mecanismului constituţional de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns