Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România va lupta din nou cu Ungaria și Grecia

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În preliminarile Euro 2016, turneu final găzduit de Franța

romania

Dumincă, la Nisa, s-a tras la sorți pentru preliminariile Campionatului European de fotbal care va fi găzduit de Franța în 2016. Echipa națională a României, antrenată de Victor Pițurcă a fost repartizată în Grupa F, acolo unde va juca împotriva Ungariei și a Greciei, echipe cu care s-a luptat și pentru Cupa Mondială din Brazilia 2014.

După cum bine știți, cea din urmă a eliminat România la barajul de calificare pentru 2014. În Grupa F, naționala noastră va mai disputa meciuri cu Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe.

Europeanul din 2016 va avea în premieră 24 de echipe, astfel că se vor califica primele două clasate din cele nouă grupe și echipa cea mai bună de pe locul trei. Celelalte 8 echipe de pe locul trei, vor susține meciuri de baraj pentru cele patru locuri rămase.

Chiar dacă este calificată din postura de țară organizatoare, Franța a fost repartizată într-o grupă cu cinci echipe, astfel încât să dispute meciuri amicale contra formațiilor care “stau” la fiecare etapă. Iată care sunt cele 9 grupe:

– Grupa A: Olanda, Cehia, Turcia, Letonia, Islanda, Kazakhstanș

– Grupa B: Bosnia, Belgia, Israel, Ţara Galilor, Cipru, Andorraș

– Grupa C: Spania, Ucraina, Slovacia, Belarus, Macedonia, Luxemburgș

– Grupa D: Germania, Irlanda, Polonia, Scoţia, Georgia, Gibraltarș

– Grupa E: Anglia, Elveţia, Slovenia, Estonia, Lituania, San Marinoș

– Grupa F: Grecia, Ungaria, România, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroeș

– Grupa G: Rusia, Suedia, Austria, Muntenegru, Moldova, Liechtensteinș

– Grupa H: Italia, Croaţia, Norvegia, Bulgaria, Azerbaijan, Maltaș

– Grupa I: Portugalia, Franţa, Danemarca, Serbia, Armenia.

La Nisa, țara noastră a fost reprezentată de selecționerul Victor Pițurcă, directorul tehnic Anghel Iordănescu și secretarul general Adalbert Kassai.

“Cu Grecia nu este neapărat o revanşă. Era important să ne calificăm la Mondialul din Brazilia, dar am pierdut această şansă. Acum contează să ajungem la turneul final din Franţa. Dacă Ungaria a fost în urna a doua valorică, înseamnă că a meritat să fie acolo, chiar dacă noi i-am bătut la Bucureşti. Nu uitaţi însă meciul tur, de la Budapesta, şi modul în care am reuşit să egalăm. Oricum, până în toamnă se vor schimba multe. Şi sper să se schimbe anumite lucruri şi în ceea ce priveşte echipa noastră naţională. Situaţia nu e roz în momentul de faţă, 80% dintre strainieri nu evoluează constant la echipele de club, iar până în toamnă ar trebui să mai apară şapte-opt-zece jucători care să facă pasul spre echipa mare”, a declarat Pițurcă pentru Dolcesport.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns