Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Medicii de familie semnaleaza ca li se imputa bani pentru greseli care nu le apartin

Sigla Informatia Zilei
Medicii de familie semnaleaza ca li se imputa bani pentru greseli care nu le apartin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicii de familie sesizează autorităţilor o serie de deficienţe la noul proiect al pachetului de bază, ambiguităţi şi cârpeli legislative pentru care au oferit soluţii, însă până acum nu au primit niciun răspuns din partea celor avizaţi. Medicii de familie consideră că sunt ameninţaţi ca breaslă profesională deoarece, după cum susţin ei, nici unul dintre proiectele propuse sau sesizările făcute nu a fost finalizate de decidenţi.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) îşi manifestă dezamăgirea pentru lipsa de reacţie a decidenţilor la  problemele medicilor şi pacienţilor, probleme pe care le-am semnalat instituţional. Ne-am manifestat disponibilitatea către dialog şi parteneriat cu decidenţi din sănătate,  am înregistrat propuneri scrise cu soluţii, observaţii în termenul legal pentru proiectele de lege aflate în transparenţă  decizională am răpuns tuturor invitaţiilor şi am solicitat chiar noi întâlniri pentru a facilita dialogul constructiv şi pentru a rezolva problemele identificate, uneori în mod repetat chiar pentru a semnala nerespectarea termenelor de răspuns. Cu toate acestea, toată activitatea noastră este pusă sub semnul ambiguităţii şi neclarităţii legislative, iar cele semnalate de noi nu şi-au găsit răspunsurile”, se arată într-un comunicat  al SNMF şi FNPMF remis cotidianului Informaţia Zilei.

O primă nemulţumire este legată de imputarea contravalorii reţetelor eliberate pensionarilor cu pensii între 0 şi 700 de lei. Medicii de familie spun că nu intră în atribuţiile lor să verifice situaţia financiară a pacienţilor, ci să-i trateze.

“În anul 2014 avem un SIUI ce funcţonează defectuos de atâţa ani, SIPE generalizat în rândul medicilor de familie, care au fost mereu pionierii informatizării în sistem, se preconizează să aparăDES şi Cardul de asigurat. Speram că acest fapt să aducă un plus profesiei şi pacienţilor şi nicidecum o alta sarcină birocratică pe care nu o vom accepta” sunt de părere medicii.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns