Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis anunţă eşecul negocierilor pentru remanierea guvernamentală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Klaus Iohannis: PSD nu a fost de acord cu schimbările
Klaus Iohannis: PSD nu a fost de acord cu schimbările

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că “negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat”.

UPDATE: Ruperea USL poate duce la reconfigurarea majorităților în consiliile locale

“Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Această situaţie va fi adusă la cunoştinţa şi în dezbaterea Delegaţiei Permanente. (…). Acolo se va trage o concluzie”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla la Delegaţia Permanentă, Iohannis a răspuns: “Probabil, Delegaţia Permanentă va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi că nu putem să continuăm în această formă de colaborare nonexistentă. Şi atunci probabil un posibil prim pas este retragerea miniştrilor noştri din Guvern”.

“Eu pot să spun o părere personală, care se poate adeveri sau nu: probabil Delegația Permanentă care va avea loc mâine va constata același lucru, că negocierile au eșuat și că nu putem să continuăm în această formă de colaborare non-existentă, într-o alianță care nu mai negociază, nu mai discută. Și atunci, probabil, un posibil prim pas este retragerea miniștrilor noștri din Guvern”, a afirmat Iohannis, într-o conferință de presă, la sediul central al PNL.
El a precizat că, în cazul în care marți Delegația Permanentă a PNL va constata că negocierile în USL au eșuat, atunci este posibil ca miercuri miniștrii PNL să nu mai participe la ședința de Guvern.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că eventuala retragere a miniştrilor liberali din Guvern “nu este o decizie reversibilă”.

 

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a reconfirmat faptul că negocierile din USL pentru remanirea guvernamentală au eşuat, precizând că „USL există pe hârtie, dar nu mai există de facto”.

“Astăzi tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Probabil Delegaţia Permanentă a PNL va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi că nu putem să continuăm în această formă de colaborare non-existentă, într-o alianţă care nu mai negociază nu mai discută şi atunci un prim pas, posibil, este retragerea miniştrilor noştri din Guvern. Există USL pe hârtie, nu mai există USL de facto”, a afirmat Iohannis.

Delegaţia Permanentă este cea care va decide marți  dacă PNL se retrage de la guvernare, dar această poziţie a fost anticipată de declaraţiile preşedintelui PNL.

“Nu suntem un partid să mergem la cerşit, ci suntem parteneri cu PSD. Noi care nu am cerut nimic în plus, nu am discutat argumentele PSD, am discutat argumentele noastre”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, a afirmat luni că, deși USD spune că ar fi bine să rămână împreună cu PNL la guvernare, a început eliberarea liberalilor din funcții.

Scimbarea alianțelor locale

El a precizat că după ruperea USL, este posibil ca PNL să încheie alianţe în consiliile locale şi judeţene cu cei de la PDL, dar această decizie o va lua Delegaţia Permanentă a PNL. O Rezoluţie votată de Congresul PNL din 2012 interzice orice colaborare cu PDL.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Nici nu aveau ce căuta într-un astfel de guvern. Antonescu a făcut un gest aproape eroic, văzînd că i-au scăzut şansele la prezidenţiale s-a sacrificat pentru ca partidul lui să iasă din acest compromis în care a intrat şi cu contribuţia lui.
    Sper să fie aşa şi nu un joc pentru a-şi atrage simpatia celor care apreciază mişcarea făcută.
    De fapt Ponta a stabilit datele problemei aşa în cît să fie sigur de refuzul liberal. Era important pentru a putea frauda orice alegeri să nu fie Iohanis la interne, se tem de el sau pur şi simplu a găsit momentul să plece ei în cursa pentru prezidenţiale. Te pomeneşti că va şi candida.
    Pe internet a apărut un comentariu interesant sub titlul” Cine este Ponta ? ” care analizează legăturile etnice între el Iliescu şi Năstase. Intersant…ar explica comportamentul irevezenţios a acestuia.

Lasă un răspuns