Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Judeţul Satu Mare este reprezentat la Târgul de Turism Internaţional din Budapesta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

hungexpoJudeţul Satu Mare este din nou prezent la un Târg de Turism. De această dată delegaţia sătmăreană condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, este la Budapesta la târgul de turism ce se desfăşoară în perioada 27 februarie – 2 martie la Hungexpo Budapesta.

Târgul Internaţional de Turism de la Budapesta “Utazas” a ajuns deja la cea de a 37-a ediţie, fiind un târg destinat atât specialiştilor cât şi publicului larg. În anii precedenţi numărul de vizitatori a ajuns până la 40.000.

 

Anul acesta vor fi prezenţi circa 500 de expozanţi din 30 de ţări.

 

Standul amenajat de România este de 150 mp, Judeţul Satu Mare fiind Regiunea parteneră. La stand se vor putea servi produse culinare tradiţionale, vin şi ţuică sătmărene şi vor putea fi consultate materialele informative, mape, broşuri, hărţi cu destinaţii din judeţul Satu Mare.

 

Se vor face demonstraţii de olărit de către meşterul olar din Vama, Isvanfi Geza, iar programul artistic va fi asigurat de Maria Petca Poptean, acompaniată de către Petre şi Petrică Zele. Programul artistic va mai cuprinde şi prezentarea ”Jocului miresei” precum şi a ”Jocului colacilor”.

 

Cu ocazia zilei de 1 martie se vor oferi vizitatorilor mărţişoare tradiţionale româneşti.

 

Biroul de presă

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

8 comentarii

  1. Eu sunt revoltat ptr.faptul ca de fiecare data daca vine vorba de Satu Mare,nu se cunoaste aproape nimic ,in afara de tipuriturile osenesti acompaniate de “zongora”.Aceasta manipulare a oficialitatilor, ascunde faptul ca in acest judet sunt si alte nationalitati,ori zone folclorice.

  2. daca un steag Roman ori Satmarean, ar trebui totzi Romanii sa fie trimisi la mama lor in Romania, la fel, cind se tin competitzii si expoziuni in SM si vezi steaguri Unguresti. Toate jigodiile de romani/oseni/tigani ii trimit pe Unguri in Ungaria. De ce nu fac si Ungurii la fel? fiindca au creier in cap si nu putregai.

  3. Feliciatari .
    Dupa Viena ,acum Budapesta.
    Foarte bine.Tineti-o tot asa.
    Sa iesim din anonimat;iar pe viitor sa fim tot mai implicati si cu o experienta dobandita pas cu pas.
    Inca odata FELICITARI.

    PS – fac invitatie celor care carcotesc.
    Daca au idei mai bune ,sa vina si sa le propuna .
    Altfel …sa taca.
    E usor sa stai pe dreapta si sa critici(distructiv nu creativ).
    Am zis-o.

  4. Mă întreb ce cunoscători ai tradiţiilor sătmărene şi a culturii sătmărene or fi participând? Sunt oameni politici sau cunoscători? Se merge în continuare pe non valoare? Dacă eşti de acolo eşti bun, eu mă duc cu tine ,tu te duci cu mine. Ştiu că se mizează mult pe Ţara Oaşului,dar câţi ştiu despre dacii liberi şi moştenires lor, credinţa şi cultura care s-a dezvoltat aici. Să dea Dumnezeu să păcălească cât mai mulţi vizitatori

Lasă un răspuns