Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oferta de flori din pieţe este în creştere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oferta bogata de flori in pietele satmarene
Oferta bogata de flori in pietele satmarene

    Cu doar câteva zile înainte de 1 Martie, producătorii şi comercianţii de flori au ieşit în pieţe probabil pentru a tatona potenţialii cumpărători. A studia interesul celor care vor oferi flori doamnelor şi domnişoare. Pentru moment s-au axat pe diverse specii de flori la ghiveci, fiind preferate cele viu colorate. După cum am aflat de la comercianţii care vin an de an în piaţă, la această oră sunt flori suficiente pentru toate gusturile şi preferinţele. Oferta se estimează că va fi în creştere din partea deţinătorilor de sere mai ales.

Marţi, 25 februarie, cine a trecut prin Piaţa nr. 1 din Satu Mare, de pe strada Martirilor Deportaţi, a putut să-şi umple ochii şi sufletul de culoare. Comercianţi şi producători au început să studieze piaţa pentru a putea doza la nevoie oferta în funcţie de cerere.

Pe spaţii relativ mari au fost expuse atât florile la ghiveci cât şi cele la fir. Nu lipsesc florile nici din spaţiul amenajat comerţului ambulant din parcul central al reşedinţei de judeţ. Acolo predomină florile la fir din cele mai diverse specii. Concurenţă în acest sens fac şi unele marketuri şi supermarketuri. Opţiunea va aparţine cumpărătorilor.

Dacă în anii anteriori de 1 şi 8 Martie era invazie de ghiocei în coşuleţe împletite stângaci din nuiele proaspete, iată că în acest am plăpândele flori au înflorit la început de ianuarie, iar acum vor lipsi din pieţele sătmărene. Se pare că deficitare vor fi şi îndrăgitele frezii. Erau flori la preţuri accesibile mai ales în cazul în care bărbaţii aveau de cumpărat fire şi/sau buchete multe.

S-a făcut în schimb remarcată oferta de primule viu colorate, expuse la ghiveci. Culorile îţi furau privirea şi te făceau să le zâmbeşti. Preţul unui ghiveci cu primule era de 5 lei, sumă care indiscutabil este relativ uşor de suportat.

Desigur n-au lipsit din piaţă îndrăgitele zambile în varianta la fir şi/sau la ghiveci. Firul de zambilă era oferit la 3 lei, în vreme ce ghiveciul era la 8 lei. Crinii regali la fir se vindeau la 10 lei, în vreme ce garoafele la fir erau la 2 lei. Desigur, comercianţii în lipsa clienţilor au fost dispuşi la negociere, ceea ce înseamnă că se putea face o economie prin achiziţia florilor în avans de sărbătoare.

Comercianţii nu exclud ca în zilele de 1 şi 8 martie să se înregistreze o creştere a preţurilor florilor dacă cererea va fi la un nivel ridicat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Construirea apeductului din Satu-Mare din 1936

IFPLUS ISTORIE LOCALĂ

Construirea apeductului din Satu-Mare din 1936

Asculta acest articol Construirea apeductului din Satu-Mare   Primăria a obţinut un împrumut de 60 milioane lei SATU-MARE. 9. Una…...

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now