Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dr. Radu Zamfir a prelevat organe din Baia Mare și le-a transportat cu un avion din Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

radu_zamfirDr. Radu Zamfir de la Institutul Fundeni, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, s-a aflat miercuri pentru câteva ore la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Aici a avut loc prelevare de organe de la o pacientă de 62 de ani aflată în moarte cerebrală survenită în urma unui accident vascular cerebral.

Dr. Radu Zamfir a venit la spitalul băimărean îmbrăcat în costum de motociclist. Alături de un alt doctor din Cluj și o echipă formată din 20 de cadre medicale, în jurul orei 14 a început prelevarea de organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.

Au fost prelevate ficatul, rinichii și corneea. Totul a  decurs fără probleme, însă medicii au explicat că se grăbesc pentru a ajunge în timp util la pacienții care așteaptă de mult timp să primească aceste organe fiind vitale pentru ei.

Dr. Radu Zamfir este pentru a  15-a oară în Maramureș, de fiecare dată c]nd au avut loc astfel de intervenții. Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a intrat în programul de prelevare de urgență din  noiembrie 2013, an în care s-au făcut 11 astfel de intervenții.

Medicul s-a grăbit să ajungă în 30 de minute la Aeroportul din Satu Mare. De aici a fost preluat de către un avion Tarom Satu Mare – București. Ficatul a fost dus la Institutul Fundeni unde a fost transplantat, în timp ce rinichii au fost duși la Cluj. Aici au fost selectate cinci persoane urmând a se stabili care dintre ele are șanse de compatibilitate mari pentru a primi organele prelevate. Intervenția a fost posibilă în urma acordului dat de către aparținătorii unei băimărence, în v]rstă de 62 de ani, aflată în moarte clinică în urma unui accident vascular cerebral.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Coenzima Q10 este un puternic antioxidant

ANTIOXIDANT

Coenzima Q10 este un puternic antioxidant

Coenzima Q10 este o substanță lipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecare celulă a organismului, unde îndeplinește două funcții majore: cea de producere de energie și cea de antioxidant puternic, potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu.