Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consumul de cafea reduce riscul apariţiei unor forme de cancer

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Potrivit aprecierilor formulate de persoane care au studiat în timp efectele cafelei asupra organismului uman au formulat o listă de beneficii ale consumului acestei licori. Excesul dăunează.

Cafeau băută dimineaţa stimulează atenţia, timpul de reacţie al memoriei şi capacitatea de judecată de- lungul zilei. Cofeina din cafea şi glucoza din zahăr fac o pereche excelentă. Cofeina activează şi stimulează activitatea celulelor, iar glucoza este combustibilul necesar acestui proces. În plus, cafeaua conţine proteine, lipide şi carbohidraţi care stimulează producţia de serotonină, adică hormonul fericirii.

Consumul moderat de cafea poate stopa apariţia diabetului de tip 1 şi 2, prin acidul calorgenic conţinut. Cafeaua îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi influenţează depozitul de adipocite, care lupta şi ele impotriva diabetului. Antioxidanţii conţinuţi de cafea împiedică distrugerea celulelor, implicit, previn apariţia multor boli, printre care şi cele cardiovasculare. La consumul a peste 3 cafele zilnic muşchiul inimii poatee fi grav afectat.

Unele studii arată că un consum moderat de cafea poate preveni apariţia cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian şi al corzilor vocale. Băutorii de cafea care consuma 2-3 ceşti medii de cafea pe zi se pun la adăpost de consecinţele nefaste ale cancerului, deoarece cafeaua conţine antioxidanţi, esenţiali în lupta împotriva cancerului.

Se pare că mitul potrivit căruia femeilor nu le este recomandat consumul de cafea pe timpul sarcinii este aproape demontat. Noile cercetări au stabilit că, un consum moderat de cofeină nu poate face rău gravidei sau bebeluşului. În timpul celor 9 luni de sarcină, fără să-ţi fie teama, poţi consuma zilnic orice dintre: 200 ml cafea, 200 ml ceai sau 6 tablete de ciocolată.

Consumul a 1, 2 sau maximum 3 ceşti de cafea nu îţi pot face rău dacă eşti complet sănătoasă! 2-3 ceşti de cafea pe zi scad riscurile de deces cu 18% pentru femei şi cu 10% pentru bărbaţi!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns