Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pietonilor nu li se dă prioritate pe “zebră”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    “Numărul autoturismelor este în creştere şi în Satu Mare, spunea deunăzi Ionel Izvoranu, cititor al ziarului nostru. Agitaţia este mare, graba unor persoane este pe măsură, fapt ce conduce la ignorarea normelor elementare privind circulaţia pe drumurile publice. Miercuri, 26 februarie, în jurul orei 16, mă aflam pe bulevardul Dr. Vasile Lucaciu din reşedinţa de judeţ.

Era în jurul orei 16, iar eu eram angajat în traversarea străzii în vecinătatea Bisericii Ortodoxe cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, partea dreaptă în sensul de deplasare spre Muzeul Judeţean. Fiind aproape la mijlocul marcajului pietonal mi-a luat faţa autoturismul cu număr de înmatriculare SM – 71 – DME. Nici n-am apuca să văd ce marcă era.

Am remarcat doar faptul că era vorba despre o firmă de taxi. Nu-i dau numele pentru a nu-i face reclamă gratuită. M-am resemnat după ce am traversat strada şi am ajuns la colţul parcului.

Eram bucuros că am scăpat fără să fiu şifonat. Totuşi mi-am propus să-l dau la ziar pe şoferul grăbit. Poate se implică organele abilitate să mai facă ordine între cei care în mod grosolan încalcă normele rutiere”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. In Israel daca traversezi pe trecerea de pietoni cu mobilul la ureche amenda este de 100$, aia legislatie ce sa mai zic atunci de soferi. In situatia de fata ambele parti trebuie sa respecte legislatia, dar cum sa uitam ca traim in RO este legea celui cu tupeu. Naspa!

  2. Cind treci strada trebuie sa te uiti la dreapta si la stinga.
    Nu este asha de greu, si trebuie sa fie o acordanta reciproca.

    de unde si pina unde “pietonii sunt 100% garantati sa treaca strada” ??
    eu credeam ca Romania/Europa sunt Ecologici. adica ca nu lasi o mashina sa consume benzina la trecerea de pietoni. Consumul de benzina provoaca moarte multor oameni, in special socialistii si comunistii sunt la risc, daca o masina asteapta la trecerea de pietoni si pe deasupra cu gazele toxice ii pun in pericol pe multii. Asta este documentat.

  3. domnul are dreptate dar sant multi pietoni care nici nu se sinchisesc sa se asigure inainte de a trece strada merg pe trotuar cu mobilul la ureche si brusc trec strada pe acestia nu-i penalizeaza nimeni numai pe soferi ca nu acorda prioritate asa ca sa o lasam mai moale domnilor pietoni aveti si voi obligati nu numai drepturi cititi si voi legislatia rutiera si dupa aia mai stam de vorba

Lasă un răspuns