Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SUA nu îl mai consideră pe Ianukovici preşedinte al Ucrainei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

SUA nu îl mai consideră pe Viktor Ianukovici preşedinte al Ucrainei, a declarat joi purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Jay Carney, citat de ITAR-TASS.

”Ianukovici a refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile şi a părăsit Kievul, ceea ce i-a subminat legitimitatea”, a declarat Carney, potrivit agenţiei de presă ruse, citate de Mediafax.

El a amintit că SUA deja şi-au exprimat susţinerea pentru deciziile Radei Supreme (parlamentul ucrainean) privind numirea unui preşedinte interimar şi formarea unui nou guvern.

 

Kievul va cere extrădarea lui Ianukovici din Rusia

 

Ucraina va cere Rusiei extrădarea fostului preşedinte Viktor Ianukovici, care urmează să susţină vineri o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, a anunţat Parchetul general într-un comunicat.

“Parchetul General al Ucrainei are intenţia să ceară extrădarea cetăţeanului Viktor Ianukovici, dat în căutare la nivel internaţional, dacă prezenţa sa în Rusia este confirmată”, a anunţat parchetul, care a deschis împotriva lui o anchetă pentru “crime în masă”.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, care a fost destituit din funcţie la 22 februarie de către Rada Supremă (parlamentul unicameral) – reconfigurată în urma revoltei din ultimele trei luni – a sosit joi seara în oraşul rusesc Rostov pe Don la bordul unei aeronave care a fost escortată de mai multe avioane de vânătoare, informează vineri EFE, citând agenţia de presă locală DonInformBuro.ru.

Ulterior, o sursa neoficială rusă a spus că Ianukovici ‘a primit’ o astfel de protecţie, dar Moscova nu a confirmat oficial acordarea de azil preşedintelui demis.

Conform unor media ruse, fostul preşedinte ucrainean şi-ar fi cumpărat o vilă luxoasă la Barhiva, cea mai scumpă suburbie a Moscovei, unde se află un sanatoriu al preşedinţiei ruse, pentru a care a plătit 52 de milioane de dolari.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns