Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta merge la Papa Francisc cu un mesaj de prietenie din partea Patriarhiului Daniel

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că va merge la Papa Francisc cu un mesaj de prietenie din partea României și a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

“Sunt foarte onorat de faptul că voi fi primit de către Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune gânduri pe care i-l transmit în primul rând în numele României, în al doilea rând din partea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, cu care am discutat și care, de altfel, mi-a și dat un cadou pe care mâine îl voi prezenta Sanctității Sale”, a spus Ponta, aflat în vizită oficială în Italia.

El a arătat că va mulțumi Papei Francisc pentru sprijinul oferit Bisericii Ortodoxe Române și statului român în Italia.

“Îi voi mulțumi pentru faptul că, în Italia, Biserica Ortodoxă poate să folosească în bună pace și sprijinul necesar, lăcașurile de cult pentru slujbele și pentru evenimentele religioase de care comunitatea românească are atâta nevoie și, de asemenea, să-i garantez că România este o țară în care toleranța, egalitatea celor care aparțin diverselor culte și diverselor religii este garantată și că toți credincioșii romano-catolici și greco-catolici din România se bucură de toate drepturile și de tot respectul din partea autorităților române”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

Victor Ponta a mai spus că îi vă dărui Papei Francisc o icoană, cadou din partea Patriarhului Daniel. Ulterior, prim-ministrul a dezvăluit și ce cadou îi va face el însuși Suveranului Pontif: un tricou semnat de Gheorghe Hagi, din 1990.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns