Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oaia românească este preferata chinezilor în comparaţie cu cea australiană

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oi rasa de carne
Oi rasa de carne

 

    Australia şi Noua Zeelandă au crescut în ultimele luni volum exportului de carne de oaie. Potrivit unor statistici numai în anul 2013 cele două ţări au exportat 309.000 tone de carne de ovină. Una din ţările asiatice interesată a compăra carne provenită de la această speciie de importanţă zootehnică este China. În ciuda faptului că această ţară are în vecinătate posibilităţi de achiziţii, preferă importul de oi şi de carne din România.

“Chinezii sunt interesaţi de importul de ovine din ţara noastră, având în vedere potenţialul existent de 14 milioane de capete, din care 9 milioane matcă”, a declarat ministrul Daniel Constantin la Forumul Economic China.Europa Centrală şi de Est, din noiembrie, de la Bucureşti. Autorităţile din agricultură au precizat că potenţialul de export al ţării noastre este de aproximativ 4-5 milioane de ovine.

Creştere a consumului de carne de oaie în lume se face simţită şi ca urmare a faptului că a fost alimentată  popularitatea tot mai mare a restaurantelor mongoleze care servesc mâncarea pe loc, cu acest specific. Autorităţile locale au început să susţină investiţiile în acest sector.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Blaga acuză UDMR pentru eşecul PDL la Satu Mare

Miercuri, Vasile Blaga – preşedintele Partidului Democrat Liberal alături de Gheorghe Flutur şi Andreea Maria Paul – deputat PDL de |ara Oaşului s-au aflat la Satu Mare, unde au participat la şedinţa Biroului Permanent şi la Consiliul de coordonare judeţean. Cele două întâlniri de lucru au fost urmate de o conferinţă de presă.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media alături de cei doi oaspeţi au mai participat deputata Andreea Maria Paul, Petre Mureşan şi Claudiu Ardelean. Cu privire la cursa pentru alegerile interne din PDL, Vasile Blaga a ţinut să precizeze că acestea vor fi democratice şi corecte, iar deputata Andreea Maria Paul a subliniat că va vota omul care are drag de muncă şi nu pe cel care are doar, drag de funcţii.