Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sprijin financiar pentru bunăstarea porcilor şi păsărilor din ferme

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) urmează să descchidă o nouă sesiune de depunere a cererilor de ajutor financiar pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor (porci şi păsări).

S-au identificat posibilităţi de a permite fermierilor care nu au reuşit să acceseze acest ajutor să poată beneficia de aceste plăţi compensatorii.

Sprijinul se va acorda doar pentru angajamente voluntare luate de fermieri care depăşesc cerinţele minime impuse pentru bunăstarea animalelor (porci şi păsări).

Beneficiarii eligibili sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor şi a păsărilor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor, care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor.

”Este o nouă oportunitate pentru crescătorii de animale să beneficieze de acest sprijin financiar important pentru realizarea unor producţii competitive şi de înaltă calitate. În toată această perioadă am căutat soluţii pentru a identifica resursele financiare necesare şi mă bucur că astfel reuşim să răspundem la solicitările fermierilor şi să oferim din nou o măsură de sprijin care s-a bucurat de un real succes”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Bugetul acestei măsuri a fost suplimentat prin decizia Comisiei Europene la sfârşitul lunii noiembrie 2013, fiind în prezent de 372.88 milioane de euro, aferent cererilor depuse începând cu anul 2012 şi până la finele actualei perioade de programare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns