Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SUA a trimis distrugătorul USS Truxtun în portul Constanţa. Şeful Pentagonului vine la Bucureşti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nava USS Truxtun se va afla, în perioada 8-11 martie, în portul Constanţa pentru o vizită de rutină şi exerciţii comune cu România şi Bulgaria, informează Ambasada SUA la Bucureşti.

“În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanţa pentru o vizită de rutină şi exerciţii comune cu România şi Bulgaria”, se arată într-un mesaj care însoţeşte, pe pagina oficială de Facebook a ambasadei, o fotografie a navei.

Potrivit unui comunicat al ambasadei, este vorba despre o operaţiune “de rutină”.

În perioada în care se va afla la Constanţa, echipajul navei va avea o pregătire şi schimburi de informaţii cu partea română şi va participa la un exerciţiu cu navele româneşti şi bulgăreşti din Marea Neagră.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparţinând forţelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugătorul este o navă militară rapidă armată cu artilerie, rachete şi torpile, destinată lovirii torpiloarelor şi submarinelor inamice, precum şi escortării navelor proprii care nu se pot apăra.

 

Secretarul american al Apărării va analiza cu autoritățile române situația din Ucraina

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, va efectua o vizită luna viitoare la Bucureşti. Şeful Pentagonului se va întâlni cu omologul său român, Mircea Duşa şi va fi primit de prim-ministrul Victor Ponta şi de preşedintele Traian Băsescu.

Pe agenda discuţiilor româno-americane se află multe subiecte de colaborare bilaterală, printre care agenda NATO, situaţia din Ucraina, consultări privind poziţia Rusiei, evoluţia privind amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu.

De asemenea, vor fi luate în discuţie şi subiecte precum utilizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu pentru retragerea trupelor americane din Afganistan, cooperarea in defense intelligence, valoarea strategică a României în contextul regional din ce în ce mai complicat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns