Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premierul Ungariei Viktor Orban se opune vânzării către străini a terenurilor agricole

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    În vreme ce în România s-a liberalizat piaţa funciară, însemnate suprafeţe de teren sunt cumpărate sau arendate de societăţi mixte, Viktor Organ, premierul Ungariei se opune vânzării către străini a terenurilor agricole.

Sandor Fazekas, ministrul Agriculturii din Ungaria a declarat recent la o conferinţă desfăşurată la Budapesta:“Acolo unde sunt terenuri agricole, există o luptă”. El a continuat: “Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că terenurile agricole, fie ca sunt arendate sau deţinute, să rămână la unguri”.

Premierul maghiar Viktor Orban pare să stârnească un val de proteste din partea unor fermieri austrieci care lucrează însemnate suprafeţe de teren în Ungaria. Unii fermieri sunc acuzaţi de recurgerea la o serie de tertipuri pentru a evita aplicarea legii care împiedică vânzarea terenurilor agricole străinilor.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu “Comisia Europeana are din ce în ce mai puţină răbdare cu Orban după confruntările pe tema libertăţii şi drepturilor presei, dar şi a taxelor mari impuse străinilor în sectoare precum cel bancar şi al utilităţilor. În timp ce Bruxelles-ul analizează dacă legea lui Orban nu încalcă principiile liberei circulaţii, guvernul Orban recurge la motivaţii istorice pentru a proteja “terenurile agricole fertile de străinii lacomi”.

Reprezentanţii Comisiei Europene au declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că se fac verificări referitoare la respectarea regulamentelor europene de către Ungaria prin modificările legislative făcute în sensul îngrădirii dreptului de achiziţie de către străini a terenurilor agricole.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. un adevarat patriot care nu ia lectii de la nimeni si a carui politica este urmat de mai multe tari inasa el a fost primul care a pus piciorul in prag si a zis pana aici de aici doar eu si natiunea mea indiferent unde se afala ea

Lasă un răspuns