Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Laszlo Tokes compară Ținutul Secuiesc cu Crimeea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Europarlamentarii români de etnie maghiară Laszlo Tokes și Csaba Sogor au vorbit luni, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, despre marșul neautorizat de luni, de la Târgu Mureș. Ei au solicitat susținerea instituțiilor europene și a comunității internaționale în general pentru obținerea autonomiei Ținutului Secuiesc, transmite corespondentul Agerpres.

Tokes a declarat că, în urmă cu doar câteva ore, a avut loc “o demonstrație împotriva politicii de asimilare duse de guvernul din România”. “Această populație, secuii din România, începe să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea acum”, a afirmat Tokes într-o intervenție din cadrul procedurii discursurilor de un minut. Tokes a cerut României, PE și celorlalte instituțiilor europene să ajute această minoritate să obțină autonomia.

Eurodeputatul UDMR Csaba Sogor a abordat și el subiectul în cadrul aceleiași proceduri, menționând că participanții de la marșul din Târgu Mureș au cerut statut de regiune autonomă specială pentru Ținutul Secuiesc, cu respectarea integrității teritoriale a României.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Lasă un răspuns