Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu acuză din nou Guvernul Ponta de corupție

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o declaraţie la Cotroceni despre “noul episod din Parlamentul României”. Băsescu susţine că majoritatea parlamentară a refuzat, marţi, să lase justiţia liberă, referindu-se la votul dat în cazul lui Daniel Chiţoiu.

”Am constatat că majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiţia liberă în condţiile în care Parlamentul României este acuzat în raportul UE care vizează actele de corupţie şi care se referă la toate cele 28 de state dar la noi e menţionat Parlamentul ca o instituţie care împiedică independenţa justiţiei”.”Noul episod, cel legat de domnul Chiţoiu este o confirmare a ceea ce s-a înscris în raportul MCV dar şi în raportul cu privire la corupţia la nivelul UE. Parlamentul este o instituţie care nu respectă standaredele statului de drept. Acest episod are şi o altă conotaţie pentru că el viza o anchetă cu privire la modul în care o OUG, 94/2013 cu privire la ASF a fost emisă şi manipulată de diverşi politicieni şi confirmă faptul că guverbul Ponta e un guvern corupt”, a spus Băsescu, citat de RL.

”Dacă s-ar fi dat aviz ca domnul Chiţoiu să fie anchetat cu certitudine ar fi trebuit să spună şi cum a primit aprobarea de la premier. Cu privire la această OUG Chiţoiu a spus câteva minciuni în Parlament care au părut a fi o justificare. Chiţoiu minte. El a avut sesizări nu de la FMI sau alte institutii, care s-au manifestat şi au avut exigenţe de modificare a legislatiei ASF, dar legea initială de functionare a fost retrimisa de mine in Parlament exact din cauza modificarilor care ulterior au venit si din partea FMI: probleme legate de vechime – în sesizarea mea se cereau 10 ani, nu au acceptat, au ramas la 7 ani, şi când au avut nevoie să elimine pe cineva au ramas la 7 ani”.

”În trimiterea înapoi a legii de funcţionare a ASF-ului menţionam lucruri legate de incompatibilităţi. În OUG se face referire la incompatibilităţi dar se emite o categorie: să nu fierude ale parlamentarilor sau parlamentari. Exact tot felul de rude ale parlamentarilor sunt în ASF”.

”Majoritatea parlamentară, şi în mod deosebit PSD, partener cu UDMR, au protrejat investigarea unui act de corupţie la nivel parlamentar. Analizând modul de reacţie al Parlamentului, am mai constatat un lucru: Parlamentul a refuzat să constate încetarea mandatului pentru doi parlamentari declaraţi definitiv incompatibili – Daniel Akos Mora şi Ştefan Bucur Stoica, constataţi ca fiind incompatibili, şi nimeni nu a luat notă de aceste hotărâri. Este un număr destul de mare de parlamentari pentru care s-a cerut aprobare pentru începerea urmăririi penale şi a fost refuzată: Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Daniel Chiţoiu”.

”În cazul parlamentarilor Varujan Vosganian, Borbeli, Dobre şi Chiţoiu nu s-a încuviinţat urmărirea penală. Aceştia sunt parlamentari influenţi”.

”Este o mare diferenţă de tratament. Pentru deputatul ”auto”, parlamentarul Coman, Parlamentul a încuviinţat arestarea. În cazul deputaţilor Stan, Cosma Vlad Alexandu, nu s-a încuviinţat arestarea”.

”Aceşti politicieni sunt parte a sistemului corupt din Parlament. Sunt toţi politicieni cu şatate vechi”.

Băsescu: Tăriceanu, surogat al lui Antonescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că noul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu este “un surogat al lui Crin Antonescu”, şi că Victor Ponta îl va mângâia pe spate şi îi va spune “Crinuţ”, el adăugând că va colabora cu acesta instituţional, cum colaborează cu premierul.

Băsescu a ţinut să precizeze că va colabora cu noul preşedinte al Senatului instituţional, la fel cum colaborează cu Victor Ponta sau cu Valeriu Zgonea. “La fel colaborez şi cu Călin Popescu Tăriceanu, chiar dacă, după părerea mea, el este un surogat de Antonescu”, a comentat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a continuat: “Victor Ponta a ţinut să menţină tandemul PNL-Victor Ponta sau Crin Antonescu –Victor Ponta şi acum o să îl mângâie pe spate pe Călin Popescu Tăriceanu şi o să îi spună «Crinuţ», pentru că i-a trebuit înlocuitor”.

Potrivit lui Băsescu, Tăriceanu este, “din punct de vedere al reacţiei ui Victor Ponta, un surogat al lui Crin Antonescu” şi a arătat că îl va trata ca pe al doilea om în stat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns