Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

30 de sătmăreni au venit în audienţă la Avocatul Poporului

Alina Olah Avram - reprezentat al Biroului Teritorial Oradea al Avocatului Poporului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Alina Olah Avram - reprezentat al Biroului Teritorial Oradea al Avocatului Poporului
Alina Olah Avram – reprezentat al Biroului Teritorial Oradea al Avocatului Poporului

Miercuri, 12 martie, la Satu Mare a venit ca în fiecare lună un reprezentant al Avocatului Poporului. 90% dintre persoanele care s-au prezentat au avut probleme legate de fondul funciar, restul sărmărenilor având probleme personale şi de litigiu cu privire la proprietăţi.

Aflaţi la capătul puterilor după ce au epuizat toate căile legale de a-şi face dreptate, 30 de sătmăreni au mers la avocatul poporului având toată încrederea că problemele lor vor fi rezolvate. Marea majoritate, ca şi până acum, s-au prezentat cu probleme de fond funciar, dar au fost şi cazuri de alte speţe. Din păcate pentru mulţi dintre ei, Avocatul Poporului nu mai poate face nimic, deoarece au ajuns prea târziu în faţa reprezentantului instituţiei, ne-a declarat Avram Olah Alina, reprezentat al Biroului Teritorial Oradea al Avocatului Poporului.

Tot ea susţine că oamenii care s-au prezentat de această dată acceptă cu greu sentinţa si nu văd că dreptatea nu le aparţine.

Veniți din Odoreu, Livada, Carei, Vetiș, Viile Satu Mare, Botiz și din municipiul Satu Mare, oamenii au stat la coadă pentru a beneficia de consultanță din partea avocatului. Acesta a înregistrat cinci dosare pe care le va studia și pentru care va face toate demersurile necesare cu scopul de a le și rezolva în cel mai scurt timp posibil. O altă parte a cetățenilor prezenți la audiențe au fost sfătuiți cu privire la demersurile ce trebuiesc făcute pentru soluționarea problemelor.

O doamnă venită pentru prima dată la Avocatul Poporului încearcă să își găsească dreptatea după ce a fost evacuată din locuință.„Am fost evacuată din locuința în care stăteam de mai bine de 16 ani, de către fiul soțului meu. Am încercat să rezolv problema și în alte moduri, dar nu am reușit. După ce s-a dat o pronunțare definitivă în favoarea mea, persoana cu care m-am judecat a reușit să facă recurs peste recurs până ce a câștigat“, povestește reclamanta. În cazul acesteia, din nefericire, nu s-a putut face nimic deoarece există o hotărâre judecătorească definitivă ce împiedică orice fel de demersuri viitoare.

Un alt caz prezentat miercuri în fața instituției avocatului poporului a fost al unui cetățean din Satu Mare, care susține că există un imobil ce a aparținut părinților lui și care este folosit de alte persoane fără ca el să beneficieze cu nimic de pe urma lui. „Tatăl meu a fost comerciant de stofă. Acesta a deținut o prăvălie care în momentul de față este folosită de alte persoane, iar eu nu primesc niciun ban. Am fost la Curtea de Apel Oradea unde mi s-a spus că am ajuns prea târziu cu problema. Sper ca avocatul poporului să poată să mă îndrume sau chiar să mă ajute efectiv în rezolvarea acestei probleme“, ne-a declarat păgubitul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns