Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campania electorală din Ungaria se transferă în România, afirmă Corlăţean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean a afirmat, joi seară, că acțiunile unor partide extremiste maghiare care își fac campanie electorală în Transilvania sunt consecința acceptării tacite de către autoritățile române a legii ungare privind acordarea cetățeniei.

“În 2010, Ungaria, guvernul Fidesz, condus de dl Orban, sprijinit de Jobbik, a adoptat două legi importante. O lege care comemora Trianonul (..) și o a doua lege, privind acordarea cetățeniei. Atunci, guvernanții de la București, guvernul domnului Boc, guvernul domnului Baconschi și președintele României, care a tăcut, au acceptat această lege care (..) este diferită de legea românească. Pentru că elementul etnic este mult mai consistent, procedura este mult mai flexibilă și acordarea accelerată — sunt peste 500.000 de cetățenii ungare acordate în ultimii trei ani, nu doar în legătură cu cetățenii români de etnie maghiară din România; și în alte state”, a explicat Corlățean la TVR 1, citat de Agerpres.

Șeful diplomației române a adăugat că ”acum se văd” consecințele atitudinii autorităților din 2010.

“Am spus atunci acest lucru, dacă este acceptat la București — și a fost acceptat tacit la București — va produce consecințe. Iată, consecințele le vedem astăzi. Pentru că o campanie electorală în Ungaria, foarte ascuțită, se transferă în România” a subliniat ministrul român de externe.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Corlatean asa cum m-a obisnuit vorbeste numai prostii. Eu nu cunosc partide extremiste in Ungaria !. Nici Jobbik nu se considera a fi un partid extremist ci unul radical !. Este o diferenta, nu ?. Faptul ca multi cetateni din Romania au solicitat si primit cetatenie ungara le-a deschis acestora posibilitatea de a calatori in multe state in care altfel nu ar fi putut ajunge cu usurinta (vize pt. romani !) si totodata sa nu se rusineze in fata autoritatilor straine la prezentarea pasaportului romanesc ca urmare a consecintei politicii defectuoase a politicienilor romani corupti si incompetenti pe care-i avem si in momentul de fata !. Romania este cea mai corupta tara din UE care acorda cetatenii (pe bani) celor din afara UE (R. Moldova si cine mai stie cui) !.

Lasă un răspuns