Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PMP a adunat 8.000 de oameni la protestul împotriva Guvernului

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Protestul faţă de introducerea accizei suplimentare la combustibil, organizat de Partidul Mişcarea Populară, s-a desfăşurat, sâmbătă, în Piaţa George Enescu din Capitală, la miting fiind aproximativ 8.000 de participanţi.

Protestul organizat de PMP faţă de introducerea accizei suplimentare la combustibil s-a încheiat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, la ora 15.30, cu scandări ale participanţilor împotriva Guvernului.

“Ponta, lasă-ne, ne omori cu taxele”, “Jos, jos, guvernul mincinos, “Minciuna, hoţia, prostia îngroapă România”, au scandat participanţii la acţiunea de protest, în frunte cu Elena Udrea, Eugen Tomac şi Cristian Preda.

Participanţii la protestul organizat de PMP s-au aflat pentru aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Victoriei. Ei au venit în marş din Piaţa George Enescu, traficul fiind restricţionat pe traseul parcurs de manifestanţi.

În timp ce se scanda în faţa Guvernului, o femeie s-a apropiat de liderii acţiunii de protest şi a reclamat tăierea pensiilor în timpul guvernului anterior.

La sfârşitul acţiunii de protest din Piaţa Victoriei, Elena Udrea şi Eugen Tomac s-au fotografiat alături de participanţi şi au oferit autografe.

La mitingul organizat în Piaţa George Enescu, le-au vorbit participanţilor mai mulţi lideri ai PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară, între care Eugen Tomac şi Elena Udrea.

Între cei care au urcat pe scena amenajată în Piaţa George Enescu s-au numărat de asemenea Cristian Preda, Marian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu, Adrian Papahagi, liderii PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară purtând la eveniment cămăşi albe şi blugi.

Elena Udrea a arătat că PMP este “adevăratul partid de opoziţie, care nu se trage nici din comunişti, nici din fesenişti”. Ea a spus că PMP este un partid al oamenilor în blugi, care nu cred că haina face pe om. “Pe tocuri sau în adidaşi, suntem pregătiţi să facem ceva pentru ţara aceasta”, a adăugat ea.

Udrea a spus şi că de la 1 aprilie premierul Ponta s-a gândit să scumpească benzina şi motorina pentru că este “sub piciorul baronilor locali ai PSD” şi că vor creşte toate preţurile, până şi “la laptele praf al bebeluşilor”.

“Traian Băsescu a oprit majorarea de la 1 ianuarie a accizei, dar a şi semnat pe listele Mişcării Populare. Traian Băsescu a demonstrat ieri că a ales Mişcarea Populară”, a continuat ea.

Udrea s-a referit şi la liberali, arătând că nu PNL şi Crin Antonescu reprezintă opoziţia.

“Poate să fie Crin Antonescu preşedintele României? Poate să fie Victor Ponta preşedintele României?”, i-a întrebat ea pe participanţi.

Participanţii la mitingul din faţa Ateneului Român au vizionat şi un mesaj video din partea lui Emil Boc, care a fost prezentat drept membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Boc a spus în mesaj că susţine acest demers civic împotriva majorării taxei pe combustibil şi mulţumeşte celor care nu s-au dezis de măsurile luate de Guvernul condus de el.

“Taxa pe benzină şi motorină este un abuz şi trebuie să fie oprită”, a mai spus Boc în mesaj, încheind că el crede că dreapta poate să învingă PSD.

Participanţii la miting au vizionat şi declaraţiile lui Traian Băsescu făcute vineri, atunci când preşedintele a semnat petiţia PMP împotriva accizei sumplimentare la combustibil.

În finalul mitingului din Piaţa George Enescu a cântat Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, care a interpretat cântece patriotice, precum “Treceţi batalioane române Carpaţii” sau “Noi suntem români”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns