Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Federaţia Sanitas militează pentru drepturile salariale

Sigla Informatia Zilei
Federaţia Sanitas militează pentru drepturile salariale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Federaţia Sanitas militează pentru drepturile salariale

Federaţia Sanitas militează pentru drepturile salariale

Biroul Operativ al Federaţiei Sanitas a avut prima întâlnire cu noul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. În cadrul discuţiilor purtate, cele două părţi au trecut în revistă subiecte de mare actualitate în sistemul sanitar românesc, pornind de la modificările din pachetul legislativ promovat de fosta conducere a ministerului, precum şi situaţii punctuale ce necesită o rezolvare imediată, anunţă conducerea Sanitas.

Liderii Federaţiei au reiterat solicitările care s-au aflat pe lista de revendicări care a stat la baza conflictului de muncă de la finalul anului 2013 şi care nu au fost încă soluţionate.

Totodată conducerea Sanitas a solicitat respectarea înţelegerilor cu fosta conducere a Ministerului Sănătăţii.

“Federaţia Sanitas îşi exprimă pe această cale totală deschidere către dialog şi negociere, dar atrage atenţia noii echipe de la conducerea Ministerului Sănătăţii că nu va accepta transformarea spitalelor în fundaţii şi/sau societăţi comerciale, că va milita pentru creşterea veniturilor salariale ale tuturor angajaţilor din sistem şi că nu va admite niciun derapaj în ceea ce priveşte menţinerea locurilor de muncă ale membrilor săi, îmbunătăţirea condiţiilor de la locul de muncă şi nu în ultimul rând optimizarea îngrijirilor acordate populaţiei” precizează  conducerea Sanitas într-un comunicat

Nicolae Bănicioiu a dat asigurări că va analiza şi susţine solicitările federaţiei şi totodată că îşi asumă prevederile Acordului încheiat între Sanitas şi fosta conducere a Ministerului Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii şi-a arătat disponibilitatea de a identifica împreună cu Sanitas soluţii viabile pentru toate problemele din sistem.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns