Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oaspeți de seamă au plantat salcâm în pădurea de la Cean

La actiune a participat si senatorul Pataki Csaba
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La actiune a participat si senatorul Pataki Csaba
La actiune a participat si senatorul Pataki Csaba

Ocolul silvic Codrii Sătmarului din Tășnad i-au invitat joi, 20 martie la sădit de arbori pe șantierul silvic din pădurea de lângă localitatea Cean.

Perioada 15 martie – 15 aprilie, pentru silvicultori reprezintă “Luna plantării arborilor”. În această perioadă se desfășoară cea mai intensă campanie silvică. Mai exact, perioada este definită doar simbolic, căci plantările se fac la început de primăvară, chiar din momentul când vremea permite și până la finalizarea lucrărilor, dar neapărat până când puieții se află încă în repaus vegetativ.

Denumită inițial “Serbarea sădirii arborelui”, ea a fost oficializată în țara noastră în anul 1902 de către Spiru Haret ca o sărbătoare de primăvară, de nivel național. Începând cu anul 1953 s-a stabilit prin lege, ca în perioada martie – aprilie a fiecărui an, în funcție de condițiile climatice, să se serbeze “Luna pădurii” iar din anul 1989 aceasta este stabilită în perioada 15 martie – 15 aprilie. Denumirea actuală, respectiv “Luna plantării arborilor”, este legiferată prin Codul Silvic – Legea 46/2008.

Mai multe în ediția tipărită disponibiă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Vineri vremea se răcește

Asculta acest articol Vineri, vremea se va răci, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade,